RECEPT: Zomerfruit Smoothie

Niets lekkerder dan met dit warme weer een lekkere smoothie te drinken, zoals deze zomerfruit smoothie.

Share article:

Wat is het toch een prachtig weer deze dagen! Met dit weer krijg je ook weer trek in andere dingen, vaak wat meer frisse en lichte gerechten. Dit geldt ook voor de dranken die je nuttigt, want meestal wordt er minder koffie en thee gedronken. Door het warme en vochtige weer heb je snel dorst en is het ook erg belangrijk om voldoende te blijven drinken. Denk aan 2 a 3 liter vocht per dag. Wil je meer water drinken, maar vind je dat lastig? Lees dan dit artikel over tips om meer water te drinken.

Bijna 3 liter water drinken op een dag wordt op een gegeven moment misschien ook een beetje saai. Daarom is het goed om aan alternatieven te denken, zoals water met een smaakje erin of lekkere smoothies. Voeg eens wat komkommer, munt, bessen, aardbeien of citroen toe aan je kan met water en bewaar het in de koelkast. Op die manier drink je een gezond drankje met een lekker smaakje. Heerlijk met dit weer!

Een ander drankje dat wij nu bijna dagelijks maken zijn de lekkere zelfgemaakte smoothies. Met al het lekkere fruit dat nu in de winkels ligt, is dat natuurlijk een feestje. Maak gebruik van het fruit dat je nog hebt liggen of laat je inspireren door onze recepten. Zoals deze groene smoothie met banaan, avocado, spinazie en bleekselderij. Of dit nieuwe ‘recept’ voor een smoothie met zomerfruit.

Dus ben je op zoek naar een verfrissend drankje dat ook gezond is? Maak dan deze zomerfruit smoothie met aardbeien, frambozen, banaan en cacaopoeder. Klinkt lekker hè! Hier komt het ‘recept’.

 

Ingrediënten voor 2 zomerfruit smoothies

1 banaan
1 eetlepel cacaopoeder
bevroren aardbeien, frambozen, bosbessen, kersen en rode bessen (oftewel een zak zomerfruit)
amandelmelk
optioneel: een grote hand spinazie of boerenkool en wat lijnzaad
 

Bereiding

Hoe makkelijk kan het zijn: gooi alle ingrediënten in de blender en blend het. Als je ook graag dagelijks wat meer groenten wilt eten, kan je bijvoorbeeld een handje spinazie (of boerenkool) toevoegen aan je smoothies. Spinazie is natuurlijk erg gezond en je proeft het niet eens in je smoothie. Dus lekker toevoegen aan je zomerfruit smoothie!
 
Geniet van je frisse en gezonde zomerfruit smoothie!

 
zomerfruit smoothie

Share article:

Leave a Reply