RECEPT: Gezonde appelcake met cranberries

Vandaag hebben wij weer een nieuw recept om deze zondag lekker te bakken. Perfect voor deze herfst, een gezonde appelcake met cranberries.

Share article:

Vandaag hebben wij weer een nieuw recept om deze zondag lekker te bakken. Jullie hebben vast al eens ons recept voor een citroen cake met cranberries zien langskomen. Deze lijkt er op, maar is toch net weer anders. Ook deze versie is gezond, lekker en luchtig. Wat wij aan deze cake erg lekker vinden, zijn uiteraard de stukjes appel die erin zitten. Nu het herfstige weer is begonnen, krijgen wij automatisch zin in havermout, appelcake en andere herfstige voeding. Toch willen wij ook in de winter proberen om min of meer ‘gezond’ te blijven leven en eten. Het bakken van lekkere en gezonde baksels helpt daar zeker bij! Kortom, bak deze lekkere en gezonde appelcake dit weekend zodat je daarna lekker met een kop thee of een kop koffie een plak van deze cake kan eten. Wil je de cake bewaren? Vries de appelcake dan per plak in.

Ingrediënten

3 eieren
340 gram appelmoes
150 gram havermoutmeel (maak het zelf door havermout in een blender te malen)
1 eetlepel bakpoeder
65 gram gedroogde cranberries

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Snijd de appel in kleine blokjes. Als je geen havermoutmeel hebt (gekocht), maar wel havermout hebt (gekocht) maal dan de havermout tot havermoutmeel in een blender.
3. Mix de eieren, bakpoeder, havermoutmeel en appelmoes in een keukenmachine door elkaar of mix het in een beslagkom met een handmixer tot het een glad beslag is.
4. Voeg op het laatst de appelstukjes en de gedroogde cranberries toe aan het beslag. Roer goed door elkaar met een lepel.
5. Vet je cakeblik in of bekleed het met bakpapier en giet het beslag in het cakeblik.
5. Bak de appelcake in de voorverwarmde oven voor 45 minuten.

 

Geniet van je gezonde appelcake met cranberries!

 

gezonde appelcake met cranberries

Looking for the English recipe? Click here.

Share article:

Leave a Reply