RECEPT: Açaibowl

De açaibowl is een heerlijk fris en voedzaam ontbijt en erg simpel te maken. Hier ons recept!

Share article:

De açaibowl hype kan jullie bijna niet zijn ontgaan. Op Instagram zie je tegenwoordig bijna dagelijks foto’s langskomen van prachtige kommetjes met açaipulp erin en lekkere toppings erop. Wij dachten eerst dat het een heel gedoe zou zijn om een açaibowl te maken, want wat zit er eigenlijk precies in? Eerst maar eens proeven voordat we zelf aan de slag zouden gaan. In de grotere steden zoals Amsterdam, Londen en New York kan je bijna bij elke hip en healthy hotspot wel een açaibowl bestellen. Grappig genoeg hebben wij het in deze steden eigenlijk nooit geprobeerd. Totdat we op Bali waren! Na alle mooie foto’s van açaibowls van Nalu Bowls en Sisterfields (hotspots in Bali) te hebben gezien, moesten wij daar natuurlijk een açaibowl bestellen. Eerst bij Sisterfields en omdat het zó lekker was, ook bij Nalu Bowls weer!

Het is net alsof je ijs aan het eten bent met lekker wat fruit, noten en/of muesli erop… Dat moesten we thuis natuurlijk ook maken. En wat blijkt nu? Dat het echt heel eenvoudig te maken is met een blender. Zorg ervoor dat je altijd wat gesneden bananenplakjes in de vriezer hebt liggen. Haal ’s ochtends per persoon 1 (in plakjes gesneden) bevroren banaan uit de vriezer en gooi het in de blender. Dan wat Alpro Mild & Creamy erbij, açaipoeder (te koop bij de AH) en eventueel wat bevroren bosbessen. En blenden maar! Nog lekkerder met wat plakjes aardbei, verse bosbessen en muesli met kokossnippers… Heerlijk nu het nog vrij warm weer is.

Bijkomend voordeel van açai schijnt overigens te zijn dat je er langer verzadigd door bent, dus minder snel weer honger na een açaibowl!
 

Ingrediënten voor 2 açai bowls

açaipoeder
2 bevroren bananen (al in stukjes gesneden in de vriezer)
200 ml Alpro Mild & Creamy naturel
aardbeien en/of bosbessen
eventueel: bevroren bosbessen
 

Bereiding

1. Zorg dat je een dag of avond van tevoren 2 bananen in stukjes hebt gesneden. Doe de stukjes in een boterhamzakje en leg in de vriezer.
2. Doe de bevroren bananenstukjes in een blender. Schep daarop ongeveer 5 a 6 theelepels açaipoeder.
3. Voeg 200 ml Alpro mild & creamy toe aan de ingrediënten in de blender.
4. Het hoeft niet, maar is wel erg lekker: voeg een handje bevroren bosbessen toe.
5. En blenden maar! Verdeel het daarna over 2 kommetjes.
6. Lekker om wat vers fruit en muesli als topping op je açaibowl te doen. Zoals wat stukjes aardbei, een handje verse bosbessen en wat muesli met kokos.

Geniet van je açaibowl!

 

acaibowl

Share article:

Leave a Reply