Previous story
TRAVEL: Tips voor Ubud, Bali

TRAVEL: Tips voor Hawaii #1

Hawaii. De ultieme droombestemming. Getvices is er geweest en geeft de beste tips voor Hawaii.

Share article:

Tips voor Hawaii

Hawaii. De ultieme reis. Daar wil iedereen wel een keer naar toe, want alleen al kunnen vertellen dat je daar heen gaat of daar bent geweest zorgt er vaak al voor dat mensen zeggen “Oohh Hawaii ja dáár wil ik ooit nog eens heen!” De beste reden om eens naar Hawaii te reizen is natuurlijk voor jouw huwelijksreis, want wat is er nu romantischer dan Hawaii?

Wij zijn dit jaar in maart naar Hawaii geweest en het was in een woord ‘fantastisch’. Echt om nooit meer te vergeten en wij raden het ook echt aan iedereen aan. Sterker nog, wij zouden zelfs heel graag weer eens terug willen! Reden genoeg dus om een artikel te schrijven met tips voor Hawaii voor alle reizigers die daar graag heen willen.
 

De reis

Om te beginnen moet je er rekening mee houden dat het een zeer lange reis is. Wij zijn onze reis begonnen op het eiland Kauai en zijn daarna verder gevlogen naar Maui om vervolgens nog enkele dagen in Los Angeles te verblijven. Als je vanaf Amsterdam vliegt, dan vlieg je sowieso altijd via Los Angeles naar Kauai of Maui. Dit is meestal ook zo bij de andere Hawaiiaanse eilanden. Wij vlogen eerst naar Kauai, wat een vluchtduur van ongeveer 19,5 uur is met overstap.

Tip: een tip van ons is om goed tickets te vergelijken op sites zoals Chaser. Wij kwamen er namelijk achter dat de tickets naar Hawaii vele malen goedkoper waren bij British Airways. Dit terwijl wij normaal altijd met KLM vliegen. Wij moesten daarbij dan wel nog een tussenstop (tussen Amsterdam en Los Angeles) maken in Londen, maar dat vonden wij niet zo erg.
 

Beste reistijd Hawaii

Voordat je de reis plant en boekt, is het natuurlijk aan te raden eerst te kijken wanneer de beste reistijd voor Hawaii is. Wat je ook gaat doen, hiken, zonnen, highlights bekijken, met de auto rondrijden, bij al deze activiteiten is zonnig weer zonder regen natuurlijk hetgeen je het allerliefste wil. De periode mei tot en met oktober wordt meestal bestempeld als de beste reistijd voor Hawaii vanwege de hoeveelheid neerslag en de temperatuur.

Hierbij moet je je wel bedenken dat het op Hawaii natuurlijk ook in andere periodes kan regenen, vooral op Kauai. Kauai staat namelijk bekend als The Garden Island, omdat het zo groen is en je je verbaast over de verschillen in natuur op één eiland. Dat Kauai zou groen is komt door de vele regen die op Kauai valt. Ik moet zeggen dat wij daardoor wel hadden verwacht dat wij een grote kans op regen zouden hebben tijdens onze dagen op Kauai, maar dat is (gelukkig) niet het geval geweest.

Wij waren overigens in de maand maart. Volgens onderstaand schema zou dat niet “de ideale reistijd” zijn voor Hawaii, maar het is wél de beste reistijd als je walvissen wilt spotten. De periode waarin je namelijk de meeste kans hebt om bultruggen te spotten is van december tot ongeveer begin mei, maar met name in de periode februari en maart is de kans erg groot. Dit hebben wij dan ook zeker gemerkt en wij waren erg blij dat wij in maart op Maui waren voor het spotten van de bultruggen. Een ervaring om nooit meer te vergeten, maar hierover meer in het volgende artikel met tips voor Hawaii.
 

beste reistijd hawaii

Afbeelding van www.columbusmagazine.nl


Welke eilanden?

Als je eenmaal hebt besloten om naar Hawaii te gaan, ondanks de lange reis, dan moet er nog gekozen worden tussen de verschillende eilanden. Zoals je misschien wel wist (of niet) is Hawaii niet één eiland, maar bestaat het uit meerdere eilanden. Hawaii is een staat van de Verenigde Staten en de hoofdstad is Honolulu. Honolulu ligt op het eiland Oahu, een van de eilanden van Hawaii. Oahu is misschien wel het bekendste (en dus ook meest toeristische) eiland van Hawaii.

Hawaii bestaat uit overigens uit maar liefst 137 vulkanische eilanden, waarvan de meeste klein en onbewoond zijn. De eilanden waar ook daadwerkelijk mensen wonen en ook toeristen welkom zijn, zijn de eilanden Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Kaho’olawe, Maui en Hawaii. Dit laatste eiland wordt ook wel Big Island genoemd, om verwarring met de staat Hawaii te voorkomen. Wat wij ons pas echt realiseerden toen wij ons meer gingen verdiepen in Hawaii, is dat Hawaii echt midden in de Stille Oceaan ligt. In een straal van duizenden kilometers daarom heen is geen bewoonde wereld (zie op de Google Maps afbeelding hieronder). Van Los Angeles naar Kauai of Maui is het maar liefst 6 uur vliegen.
 

tips voor hawaii

Afbeelding van Google Maps

Na enig onderzoek op het internet naar tips voor Hawaii hebben wij er uiteindelijk voor gekozen om eerst naar Kauai te gaan en toen naar Maui. Eerst twijfelden we nog of we niet (ook) naar Oahu moesten gaan, maar achteraf zijn wij erg blij geweest dat wij voor Kauai en Maui hebben gekozen. De reden dat wij niet naar Oahu zijn gereisd is met name dat Oahu zeer toeristisch is. Ook is de natuur op Maui lang niet zo mooi als op Kauai en Maui.

Daarnaast moeten er natuurlijk keuzes worden gemaakt. Wij gingen in totaal 16 dagen op reis, zodat wij keuzes moesten maken. Je wilt namelijk ook niet slechts 2 dagen op een eiland zitten, want er is zoveel te zien en te doen dat dat echt te kort is. Nadat wij een lijstje hadden gemaakt welke activiteiten wij op Kauai en Maui wilden en konden gaan ondernemen, was de keuze snel gemaakt. Op beide eilanden is zoveel te doen, dat wij er voor kozen om 5 dagen/nachten op Kauai te verblijven en 5 dagen/nachten op Maui. Op de terugreis bleven wij dan nog 3 dagen in Los Angeles, want daar vlogen wij toch op.

Tip: als je twijfelt tussen 2 plaatsen/eilanden/bestemmingen, maak dan een lijstje met dingen die je wilt zien/doen per plaats/eiland/bestemming. Stel dat je alleen maar op een strandbedje wil liggen en wil genieten van zon, zee en strand, dan zijn dat factoren die je mee moet wegen. Maar als je naar een verre bestemming zoals Hawaii gaat, ga je natuurlijk niet alleen maar op een strandbedje liggen. Als je op een Hawaiiaans eiland bent, wil je ook zoveel mogelijk zien en doen. Dan is het dus aan te raden om een lijstje van activiteiten te maken, zodat je er achter komt welk eiland jou het meeste aanspreekt. Op deze manier kwamen wij uit bij Kauai en Maui!

Tip: een andere tip is om alvast alle plaatsen (denk aan bezienswaardigheden, maar ook restaurants en stranden) die je wilt bezoeken op te slaan in jouw Google account. Download de Google Maps kaart van de plaats (of eiland) waar je heen gaat, zodat je – als je eenmaal daar bent – ook offline gebruik kunt maken van de kaart. Erg handig als je ergens rijdt en bedenkt dat je moet lunchen en dan op jouw persoonlijke kaart al een aantal suggesties in de buurt ziet!
 

tips voor hawaii

Afbeelding van Google Maps


 
Met dit artikel proberen wij iedereen te helpen met het plannen van de fantastische reis naar Hawaii, want dat moet natuurlijk wel goed gebeuren! Indien er vragen zijn, schroom niet en stuur een mailtje naar denise@getvices.com. Ook als er iets mist in het artikel waar je graag meer over zou willen lezen, laat het weten met een mailtje of een reactie onder dit artikel. In ons volgende artikel zullen wij specifiek voor Kauai en Maui al onze tips voor Hawaii geven, zoals het boeken van een helikoptervlucht, het zien van bultruggen, een geweldige roadtrip, leuke restaurants… noem maar op!

 

Share article:

Leave a Reply