TRAVEL: Tips voor Bali #1

Lees hier al onze tips voor Bali, Seminyak. De beste restaurants, leukste strandtenten en meer!

Share article:

In augustus en september dit jaar waren wij nog heerlijk aan het reizen door Indonesië. Deze reis begon in Singapore, zoals jullie in ons artikel over tips voor Singapore al hebben gelezen. Na Singapore te hebben ontdekt, zijn we doorgevlogen naar Indonesië, Denpasar. Vanuit Denpasar zijn wij met de taxi naar Seminyak gegaan, waar wij enkele dagen in een prachtige Balinese villa hebben overnacht. Na Seminyak zijn wij doorgereisd naar Ubud, vervolgens naar Gili Trawangan en tot slot naar Nusa Lembongan. Uiteraard hebben wij behoorlijk wat tips verzameld, zodat deze tips over drie artikelen zullen worden verdeeld. In dit artikel delen wij de tips voor Bali en dan in het bijzonder voor Seminyak. Daarna zullen wij onze tips voor Ubud delen en tot slot onze tips voor Gili Trawangan en Nusa Lembongan. Hier zijn onze tips voor Bali, Seminyak!

Seminyak

Biku

Ons favoriete eten is toch wel Indonesisch eten, dus wij waren op Bali echt op zoek naar restaurants waar je kan eten zoals de locals dat doen. Na over Biku gelezen te hebben, zijn we naar Biku toe gegaan met de taxi. Het was er erg druk, dus we moesten even wachten. Geen probleem, aangezien er genoeg leuke barretjes in de buurt zijn waar je een drankje kan drinken. Biku ziet er erg gezellig uit en het eten is er geweldig. De Nasi Campur die wij hier hebben gegeten, is de beste Nasi Campur die wij tijdens onze hele reis hebben gehad. Heerlijk met saté, groentes, rijst en nog veel meer lekkere dingen en dat voor maar (omgerekend) 3 euro! Een echte aanrader dus. Biku heeft trouwens ook hamburgers en andere niet-traditionele dingen op de kaart staan, zodat er voor ieder wat wils is.

Jalan Petitenget 888

Biku Seminyak Bali

Nalu Bowls

Nalu Bowls is met name bekend geworden via Instagram, omdat veel bloggers hun bowls daar fotograferen en op Instagram zetten. Maar eerlijk is eerlijk, de bowls die je bij Nalu Bowls kan bestellen zien er niet alleen prachtig uit (bijna te mooi om op te eten), maar zijn ook echt erg lekker. Nalu Bowls is op meerdere locaties gevestigd op Bali, zoals in Ubud maar ook dus ook in Seminyak. Wij zijn bij die in Ubud geweest.

Jl. Drupadi 12A

Made’s Warung

Made’s Warung is misschien wel de bekendste warung van heel Bali. Omdat meerdere mensen ons hebben aangeraden hier te eten, zijn wij hier gaan eten. Het leuke aan Made’s Warung is dat je echt in een soort openlucht tempel aan het eten bent en rond een uur of 8 wordt zelfs een traditionele Balinese dans opgevoerd. Genoeg te zien dus tijdens het eten. Ook hier hebben wij gekozen voor de Nasi Campur, erg lekker, maar die van Biku was lekkerder! Haal na het eten bij Made’s Warung een ijsje bij de ijswinkel die in hetzelfde pand zit gevestigd, erg goed ijs en veel ijssmaken om uit te kiezen.

Jl. Raya Seminyak

Sisterfields

Voordat wij op Bali bij Nalu Bowls een Acai bowl hadden gegeten, hadden wij nog nooit een Acai bowl geprobeerd. Na oneindig veel foto’s van Acai bowls op Instagram te hebben gezien en te moeten hebben gelezen hoe lekker het is, konden wij natuurlijk niet meer achterblijven. Bij Sisterfields hebben wij dan ook voor het eerst een Acai bowl geprobeerd. En ik kan je vertellen, dat was echt zó lekker, dat ik het nu in Nederland zelfs een paar keer in de week zelf maak. Zie hier het recept voor een Acai bowl.

Sisterfields is erg hip, dus kom op tijd want het is stampvol. Wij zijn hier gaan lunchen en dat was erg leuk en we hebben hier heerlijk gegeten. Aanrader voor de lunch dus!

Jl. Kayu Sendana 7

Sisterfields Seminyak Bali Sisterfields Seminyak Bali


Finn’s Beach Club

Seminyak ligt aan het strand, dus uiteraard wilden wij minimaal één keer op het strand hebben gelegen in Seminyak. Eerst zijn wij naar Potato Head beach club gegaan met de taxi. Ik had al gelezen dat je daar op tijd moet zijn, dus zeker voordat het opent, namelijk om 10:00 uur. Maar ja, je bent op vakantie, dus wie gaat er nou vóór de openingstijd al naar een beach club? Dat was mijn gedachte, maar blijkbaar niet van de rest van de mensen. Eenmaal aangekomen werd ons medegedeeld dat het al ‘vol’ was en we op de wachtlijst konden worden geplaatst. Ik dacht eerlijk gezegd even dat het een grap was, want wie gaat er op vakantie wachten op een strandbedje? Mij niet gezien, er zijn namelijk genoeg leuke strandtenten in Seminyak! Dus op naar Finn’s Beach Club.

Finn’s Beach Club is echt een aanrader en je ligt hier leuker dan bij Potato Head beach club. Kom hier wel op tijd, dus tussen 10:00 en 11:00 uur, dan heb je nog keuze uit de verschillende soorten strandbedjes. Erg fijn hier is dat je een bepaald bedrag aan entree betaald en van een deel van dat bedrag eten en drinken kan bestellen. En voor de bloggers en/of wifiverslaafden onder ons: er is ook gratis wifi.

Wij hebben geluncht bij Finn’s Beach Club, wat je kan doen op je strandbedje maar ook leuk is om even in het restaurant te gaan zitten. Het eten is hier erg goed, van pizza tot heerlijke saté.

Jl. Raya Pantai Berawa

Finn's Beach Club


La Plancha

Op het strand Legian Beach zitten allerlei strandtenten waar je aan het eind van de middag heerlijk kan loungen op zitzakken met een lekkere cocktail of – nog beter – een koude Bintang. La Plancha is de bekendste strandtent van Legian Beach vanwege de vele felgekleurde zitzakken en parasols. Rond een uur of 17:00 is het hier echt druk, dus zorg dat je op tijd bent als je nog een zitzak wil vinden. Hier zal je het ultieme vakantiegevoel ervaren, chillend op een zitzak met een ijskoude Bintang in je handen kijkend naar de zonsondergang, de vele mensen en luisterend naar de fijne muziek. Genieten!

tips voor Bali La Plancha Bali


Kiss Bali Villas

In Seminyak verbleven wij in een villa van Kiss Bali Villas en dat is ons erg goed bevallen. Niet alleen was de villa geweldig, ook de service die daarbij werd geleverd was erg fijn. Elke avond moesten wij kiezen wat wij als ontbijt wilden hebben, zodat het personeel van Kiss Bali Villas dat de volgende ochtend bij ons kwam serveren op de door ons gekozen tijd. Het enige wat je hoeft te doen is je bed uit te komen en je kan ontbijten. Dat geeft echt een heerlijk vakantiegevoel. Ook brengt het personeel je gratis weg naar een plek in Seminyak als je dan zelf een taxi terug regelt. Gelukkig liggen de villa’s erg centraal, dus dat is fijn.

www.kissbali.com

tips voor Bali


Taxi’s

Bij de tips voor Bali hoort ook deze algemene tip, die eigenlijk voor heel Bali geldt. Op Bali rijden zeer veel taxi’s rond, maar het is belangrijk om te weten dat je niet elke taxi moet aanhouden. Veel taxi’s beschikken niet (of zogenaamd niet) over een meter, zodat zij de prijs zelf kunnen bepalen. Het is wel duidelijk dat die prijs niet redelijk zal zijn. Let goed op en neem alleen taxi’s van de Blue Bird Group. Op een gegeven moment herken je deze taxi’s wel, ook omdat de chauffeurs een standaard uniform dragen en eigenlijk nooit naar jou toeteren om je als klant mee te nemen. Alle andere taxi’s zullen proberen jou over te halen om met hen mee te gaan, dus dat merk je gauw genoeg. Veel taxi’s proberen zo veel mogelijk op Blue Bird Group taxi’s te lijken, ook al zijn dat ze niet. Dus let goed op of laat je hotel of restaurant even bellen voor een taxi.

Dit waren onze tips voor Bali, Seminyak. Wat zijn jouw tips voor Bali? Laat ze achter in een reactie, want natuurlijk heb je nooit genoeg tips voor Bali!h4

Share article:

Leave a Reply