Tips om meer water te drinken

Iedere dag heeft jouw lichaam ongeveer 1,5 tot 2 liter aan vloeistof nodig. Hoe zorg je ervoor dat je dat binnenkrijgt? Lees deze 5 tips om meer water te drinken.

Share article:

Als je gezond wilt blijven is het belangrijk om iedere dag voldoende water te drinken. Je lichaam heeft dagelijks ongeveer 2,8 liter vloeistof nodig. Ongeveer een liter haalt je lichaam uit het eten dat je gedurende dag eet en ongeveer 300 mililiter wordt door andere processen in het lichaam gecreëerd. De resterende 1,5 tot 2 liter per dag moet je zelf voor zorgen door voldoende te drinken. Het klinkt zo eenvoudig en makkelijk om te zeggen dat je meer water wil en/of moet drinken. Maar vaak is het in de praktijk nog lastig om daadwerkelijk elke dag voldoende water te drinken. Lees deze tips om meer water te drinken.
one
Neem altijd een flesje water mee

Neem altijd een (leeg) flesje water met je mee in je tas. Als je veel onderweg bent met de auto en/of het openbaar vervoer, zal je onbewust veel minder water drinken. Vaak zie je dat je aan het eind van zo’n drukke dag veel te weinig water hebt gedronken. En als je dorst hebt, is het eigenlijk al veel te laat! Je hebt dan veel te weinig gedronken en je krijgt een slecht ruikende adem en/of je krijgt last van hoofdpijn. Het is daarom goed om er een gewoonte van te maken altijd een flesje water mee te nemen. Als deze leeg is kan je deze vrijwel overal ook weer makkelijk bijvullen.

Als je meestal op dezelfde plek werkt of veel thuis bent, zorg er dan voor dat je er een gewoonte van maakt om altijd een glas en/of karaf water naast je te hebben. Op deze manier leer je jezelf aan om water te blijven drinken. Het beste is ook om de hele dag door water te blijven drinken in plaats van in eens een fles of glas water op te drinken.

two
Voeg fruit en/of kruiden toe

Met vers fruit en/of kruiden kan je voor jezelf een heerlijk drankje maken dat een stuk gezonder is dan de gemiddelde fruitsap en frisdrank. Het is heel makkelijk, voeg wat gesneden fruit en/of kruiden toe in een karaf gevuld met water. Plaats de karaf in de koelkast en probeer deze karaf in ieder geval op dezelfde dag helemaal op te drinken. Zo zorg je ervoor dat water drinken wat makkelijker wordt door een lekker smaakje eraan toe te voegen.

Geef je water mee smaak met bijvoorbeeld aardbeien en basilicum, citroen, komkommer en citroen, munt en limoen, watermeloen en munt of schijfjes citrus fruit.
tips om meer water te drinken

three
Maak er een gewoonte van

Soms is het gewoon nodig om jezelf te verplichten om (meer) water te drinken. Langzaam maar zeker zal je er gewend aan raken om de hele dag door voldoende water te drinken. Uiteindelijk zal het een gewoonte worden als je het maar lang genoeg volhoudt. Klinkt logisch, maar hoe maak je iets een gewoonte? Zorg ervoor dat je altijd water bij je hebt (staan). Een andere tip is om altijd een glas water te drinken als je iets eet. Op deze manier krijg je sowieso op bepaalde momenten van de dag al water naar binnen.

Hoe creëer je een routine? Lees dan dit artikel.

four
Drink meer thee

Misschien is het saai om de hele dag door water te drinken. Zoals net al aangegeven, is het lekker om voor de verandering iets anders te drinken zoals water met een smaakje. Een andere manier om voldoende water binnen te krijgen is door (meer) thee te drinken. Maar drink dan wel thee zonder suiker en melk!

five
Zet een alarm

Vergeet je nog steeds je waterflesje mee te nemen en drink je nog steeds te weinig water? Als de vorige tips allemaal niet hebben geholpen, kan het handig zijn om als herinnering een alarm op bepaalde momenten te zetten. Zet bijvoorbeeld op bepaalde tijden een herinnering op je telefoon, zodat je eraan wordt herinnerd dat het tijd is voor een glas water. Er zijn trouwens ook apps die je eraan herinneren om water te drinken of die je waterinname bijhouden, zoals Waterlogged en Water Your Body.

six castellar font
Drink een glas water bij het opstaan

Als je wakker wordt heb je meestal last van een droge mond. In plaats van gelijk koffie, jus d’orange of melk te drinken, kan je beter gelijk een glas water drinken.

 

Hoe zorg jij ervoor dat je voldoende water drinkt? Heb jij nog andere tips om meer water te drinken? Laat het ons weten! 

 

Do you want to read this article in English? Read it here!

 

Share article:

Leave a Reply