Tips om in shape te komen

Het stellen van doelen voor jezelf is vrij eenvoudig, maar het behalen van je doelen is dat niet altijd. Daarom 5 tips om jouw doel om in shape te komen te behalen.

Share article:

1. Creëer realistische doelen

Voordat je start met in shape te komen, is de belangrijkste stap om voor jezelf realistische en specifieke doelen te stellen. Stel geen doel voor jezelf zoals ‘ik wil gewicht verliezen’ of ‘ik wil hetzelfde lichaam als Doutzen Kroes’. Je hebt namelijk meetbare doelen nodig. Denk aan realistische doelen die je kan meten, zoals het eten van minder suiker, meer groenten en drie keer per week sporten. Om te voorkomen dat je al snel stopt met het behalen van je doel(en), is het belangrijk dat je doelen voor jezelf stelt die ook echt haalbaar zijn.

Of een bepaald doel haalbaar is verschilt natuurlijk per persoon. Als jij nog nooit hebt gesport en dan als doel voor jezelf hebt gesteld om 5 keer per week te gaan sporten, dan is de kans zeer groot dat je dit niet lang gaat volhouden. Begin dus met een realistisch doel, zoals dat je meer wil gaan sporten en begint met 1 keer in de week sporten. Dit is een haalbaar en realistisch doel, zodat de motivatie om door te gaan – na het behalen van dit doel – alleen maar groter zal worden!

 

2. Verander je manier van denken

De volgende stap is dat je je manier van denken aanpast. Overtuig jezelf ervan hoe belangrijk het voor jezelf is om je doelen te bereiken. Iedereen weet dat je lichaam die oefeningen kan uitvoeren, maar het is je geest die jou ervan moet overtuigen dat je die beweging ook nodig hebt en dat je die oefening ook daadwerkelijk wil doen. Tip: schrijf je doelen op en waarom je deze doelen wil bereiken. Op deze manier kan je jezelf eraan herinneren waarom je in eerste instantie bent begonnen.

Als je je manier van denken verandert, zal je uiteindelijk sporten leuk gaan vinden. Het is goed om je hele levensstijl aan te passen door meer te sporten en gezonder te eten, zodat je dit niet ziet als een verplichting, maar als een manier van leven dat het beste voor jou zal zijn.

 

3. Iedereen heeft tijd om te sporten

Het meest gehoorde excuus is dat mensen geen tijd of niet genoeg tijd hebben om te sporten. Dat is meestal een excuus, want een workout van een half uur past in vrijwel iedereen zijn dagelijkse schema. Wil je een advies lezen over hoe je een workout in een druk schema kan passen? Lees dan dit artikel over manieren om tijd te vinden om te sporten.

 

4. Motivatie is de sleutel

Het vergt motivatie en discipline om de door jou gestelde doelen te bereiken. Om die reden is het erg belangrijk dat je jezelf motiveert en blijft motiveren. Schrijf op waarom je je doelen wil bereiken en beloon jezelf als je een doel hebt bereikt. Nogmaals, het is dus van belang om realistische doelen voor jezelf te stellen, anders zal je het niet vol kunnen houden. Om jezelf te motiveren is het belangrijk dat je jezelf ervan hebt overtuigd dat het belangrijk is om een gezonde levensstijl te hebben. Het is aan te raden om meer te lezen en leren over de voordelen van gezond eten en sporten.

 

5. Begin met gezond(er) eten

Misschien nog belangrijker dan sporten: gezond eten. Zoals vaak wordt gezegd: “abs are made in the kitchen”. Dit is overigens niet helemaal waar, aangezien het juist gaat om de combinatie van sport en gezond eten. Hier zullen wij in een later artikel meer op ingaan. Voor nu is het belangrijk om te weten dat als je veel sport, maar je eetgewoontes blijven hetzelfde, dan zal je niet in vorm komen. Als je bijvoorbeeld wil afvallen, dan is een van de belangrijkste dingen dat je gezond moet gaan eten. Dus stop met ongezond, gefrituurd eten en fast food.

Denk niet aan het woord ‘dieet’, want je moet je nieuwe eetgewoontes omzetten naar een manier van leven. Kijk hierbij wel uit dat je niet te ver daarin doorslaat. Het gaat immers allemaal om de balans. Dus tuurlijk mag je nog wel een patatje of chips, maar alles met mate! Het geheel verbieden van bepaalde voedingsmiddelen zorgen namelijk juist voor een averechts effect. Wil je weten wat je het beste kan eten om in shape te komen? Kijk dan naar dit gezonde boodschappenlijstje of dit boodschappenlijstje van Carolina van Foodie-ness.

 

Wil je beginnen met in shape te komen voor deze zomer? Wat voor doelen heb jij voor jezelf gesteld?

 

We hopen dat je iets aan deze tips hebt! Als je meer vragen hebt of persoonlijk advies wil over hoe in shape te komen voor deze zomer, stuur dan een e-mail aan question@getvices.com.

 

Share article:

Leave a Reply