Tips om je dag positief te beginnen

Met deze tips begint jouw dag vanaf nu altijd positief.

Share article:

Het klinkt misschien als een dooddoener, maar het is erg belangrijk om je dag altijd positief te beginnen. Vooral omdat het begin van jouw dag bepalend is voor hoe de rest van de dag zal verlopen. Als je dag al niet lekker begint, dan zal dat zijn invloed hebben op jouw humeur en dus de rest van jouw dag. Daarom geven wij jullie vandaag enkele tips om jouw dag altijd positief te beginnen.
 

Wakker worden en opstaan

Uiteraard begint jouw dag bij het wakker worden en opstaan. Dit is erg bepalend voor de rest van jouw dag. Er is niet voor niets het spreekwoord “met je verkeerde been uit bed stappen”. Als jij ervoor zorgt dat jouw dag al positief begint bij het wakker worden en opstaan, zal je merken dat dit ervoor zal zorgen dat de rest van de dag automatisch al een stuk fijner verloopt. Want wat is er prettiger dan op een fijne manier wakker te worden en op te staan? Oké, in bed blijven liggen kan ook erg fijn zijn… Tenzij jij iets hebt om naar uit te kijken om voor op te staan! Hierover later meer.

Als je op een fijne manier wilt wakker worden, zorg dan voor een wekker met een fijne (niet te drukke) toon. Het beste is om niet je mobiel als wekker te gebruiken, maar gewoon een ouderwetse wekker. Of kijk eens naar de Wake Up Light van Philips, deze wekt jou met een natuurlijk licht. Dus laat je mobiel lekker buiten je slaapkamer, dit zal op alle fronten een positieve weerslag geven op jouw leven en gemoedstoestand. Je slaapt namelijk ook beter als je niet voor het slapen gaan eerst een uur door Instagram heen zit te scrollen.
 

Avond van tevoren

Dan de avond van tevoren. Op welke manier jij naar bed gaat en gaat slapen, is bijna net zo belangrijk als de manier van opstaan en wakker worden. Wat erg fijn is, is als je de avond van tevoren al je kleding voor de volgende dag klaar legt, je ontbijt alvast bereid (en in de koelkast plaatst) en bijvoorbeeld het een en ander al hebt opgeruimd. Zo kan je ‘s ochtends met een relaxt gevoel wakker worden, zonder dat je moet haasten om je outfit uit te zoeken en/of je ontbijt klaar te maken.

En zoals net ook al is aangegeven, voorkom dat je voor het slapen gaan op je mobiel gaat kijken. Vaak zit je – zonder dat je het door hebt – enige tijd doelloos op je mobiel te kijken en dit zorgt voor een slechte nachtrust. Gebruik je bed niet om op je mobiel of laptop te kijken.
 

Ochtendritueel

Als je de vorige tips ter harte hebt genomen, zal je ‘s avonds al je outfit voor de volgende dag hebben klaar gelegd en je ontbijtje hebben klaar gemaakt. Maak bijvoorbeeld ‘s avonds een bakje met kwark en fruit of een bakje havermout, zodat je je havermout alleen nog maar hoeft op te warmen. Zorg ervoor dat je op tijd bent opgestaan, zodat je genoeg tijd hebt voor je ochtendritueel. Als jij je goed voelt bij in de ochtend bewegen of sporten, plan je ochtendritueel dan zo dat je daar tijd voor hebt. Wil je tijdens het ontbijten nog even het nieuws lezen/zien of in jouw favoriete boek lezen? Doe dat dan ook! Van een goed en rustig begin van de dag wordt iedereen vrolijk.
 

Neem de tijd

Tuurlijk is het lekker om nog even in bed te blijven liggen, maar meestal zorgt dit er alleen maar voor dat je uiteindelijk nog minder fris en fruitig uit je bed stapt. Doordat je lichaam weer denkt verder te kunnen slapen, kom je weer in je remslaap. Het zorgt er dus niet voor dat je je meer uitgerust voelt, in tegenstelling zelfs! Ook heb je hierdoor minder tijd voor jezelf, zodat het er vaak toe leidt dat je je moet gaan haasten. Dit is geen goed begin van je dag.
 

Waar word jij vrolijk van?

Tot slot de tip die eigenlijk altijd van toepassing is om jouw dag positief te beginnen: doe alleen waar jij vrolijk en gelukkig van wordt! Als jij jouw dag begint met het lezen van jouw favoriete krant, boek, het doen van yoga of het eten van jouw favoriete ontbijt, dan zorg je ervoor dat jouw dag altijd positief zal beginnen.

Wij hopen dat je iets hebt aan onze tips om de dag altijd positief te beginnen. Op welke manier begin jij jouw dag nu positief?

 

Lees ook ons artikel over tips voor gelukkig zijn.
Share article:

Leave a Reply