Tips om te beginnen met gezonder leven

Het is weer maandag, het begin van een nieuwe week. Dit is het beste moment om je (nieuwe) doelen te bereiken. Wil je gezond(er) gaan leven? Lees dan dit advies.

Share article:

Je zal het vast niet geloven, maar maandag is de beste dag van de week om je doel(en) te bereiken die met gezondheid te maken hebben, met name als het doel is om te beginnen met gezonder leven. Maandag is namelijk de dag van de week dat de meeste mensen meer gemotiveerd zijn om bepaalde gezondheidsdoelen te bereiken. Dus geen excuses meer vanaf nu en begin vanaf morgen met je doel om (weer) gezond(er) te leven/eten!

 

Hoe begin je met gezonder leven?

 

Gezond(er) eten

 • Bereid je maaltijden van tevoren. Dit kan de avond van tevoren of op de dag zelf. Op deze manier bedenk je al precies wat je op een dag gaat eten. Doordat je alles al hebt voorbereid, zal je niet meer eten dan het eten dat je van tevoren hebt gemaakt.
 • Begin je dag met een voedzaam ontbijt. Hierdoor begin je je dag goed en zit je vrijwel vol tot aan de lunch.
 • Maak op zondag een gezonde snack voor de hele (werk)week. Bak bijvoorbeeld een bananenbrood, havermoutkoeken, gezonde brownie of iets anders lekkers. Zie alle recepten op Getvices. Op deze manier heb je een gezonde snack voor het geval je tussen de maaltijden door trek krijgt.
 • Probeer zoveel mogelijk boodschappen op één dag te doen voor de rest van de week. Zo voorkom je dat je na een lange dag werken thuis komt en ineens een pizza gaat bestellen, omdat je geen zin hebt om boodschappen te doen.
 • Eet een gezonde maar voedzame lunch zoals een salade of rijstewafels/crackers met kipfilet en avocado of avocado met hüttenkäse.
 • Zorg ervoor dat je altijd iets gezonds te snacken bij je hebt, zoals fruit, een zelfgebakken gezonde snack of worteltjes.

 

Gezonder leven

 • Zorg ervoor dat je elke dag minimaal 30 minuten beweegt. Fiets of loop naar je werk, ga fitnessen, ga hardlopen of begin je dag met een HIIT-sessie. Tip: het helpt voor veel mensen om ‘s ochtends vroeg voor het werk te sporten, zodat je dat alvast hebt gedaan. Zo heb je geen tijd meer om smoesjes te bedenken om niet te gaan sporten!
 • Drink de hele dag door genoeg water. Heb je hier moeite mee? Lees deze tips om meer water te drinken.

 

Een paar tips:

 • Ga niet elke dag op de weegschaal staan. Je gewicht verschilt elke dag, aangezien dit van meerdere factoren afhankelijk is dan hetgeen je wel/niet hebt gegeten. Als je toch persé op de weegschaal wil staan, ga dan elke week op dezelfde dag en dezelfde tijd op de weegschaal staan. Dan krijg je het meest betrouwbare beeld van je gewicht.
 • Als je denkt dat je (nog) honger hebt, drink dan eerst wat water. Vaak denk je dat je honger/trek hebt, maar dan heb je eigenlijk gewoon dorst.
 • Na ontbijt/lunch/diner wacht altijd minimaal een half uur voordat je iets anders eet. Vaak denk je dat je nog steeds honger hebt, maar moet het eten gewoon nog zakken.
 • Eet langzaam, op deze manier merk je sneller dat je vol zit en voorkom je dat je te veel eet.
 • Denk niet dat die paar extra koekjes niet uitmaken, omdat je toch al veel ‘ongezonde’ dingen hebt gegeten. Het maakt zeker uit of je nog een extra koekje eet. Het gaat er om dat je moet genieten van de koekjes die je hebt gegeten. Je moet niet gaan eten om het eten.

Door het volgen van deze tips kan je vandaag beginnen met gezonder leven en eten. Voor iedereen heeft dit een andere betekenis. Het gaat erom wat jij het belangrijkste vindt. De eerste dag van de week is altijd een goed moment om te beginnen met een nieuw te bereiken doel!

 

 

Wil jij ook gezonder leven? Hoe doe jij dat? Laat het ons weten door een reactie achter te laten of tag ons op Instagram @getvices

 

 

Share article:

Leave a Reply