Previous story
Tips om je dag positief te beginnen

Oefeningen voor strakke armen

Met deze oefeningen krijg je mooie, strakke armen.

Share article:

Voor je het weet is het weer zomer, dus het is hoog tijd om meer te gaan bewegen en sporten. Een van de dingen die vrouwen vaak willen verbeteren aan hun lichaam is de welbekende ‘kipfilets’ of ook wel ‘zwabberarmen’ genoemd. Het ziet er natuurlijk niet uit als je zwaait en ondertussen een kwab aan je arm meebeweegt. Daarom is het goed om oefeningen voor strakke armen te doen. En nee, je ziet er niet gelijk uit als een bodybuilder. Wil je écht gespierde armen krijgen, dan moet je flink trainen. Dat gaat niet zomaar.

In dit artikel helpen wij je bij het krijgen van mooie armen door enkele tips voor oefeningen voor strakke armen te geven. Wat heb je hierbij nodig? Niets, behalve misschien twee gewichten. Je kan ook twee flessen gevuld met water gebruiken als gewichten.
 

Pushups

Met deze oefening train je je borst, schouders en triceps door de volgende beweging uit te voeren. Zet je handen op schouderbreedte van elkaar en leun op je tenen, zodat je lichaam in een rechte lijn staat. Laat je vervolgens langzaam door je armen naar beneden zakken, totdat je iets boven de vloer hangt. Duw jezelf vervolgens weer omhoog.
 

Tricepdips

Zet je handen op schouderbreedte achter elkaar op een stoel of bank. Laat je billen richting de grond zakken terwijl je hielen op de grond leunen. Duw vervolgens met je handen jezelf weer omhoog. Dit is één herhaling.
 

Bicepcurls

Houd een paar gewichten in je handen met de palm van je handen naar voren gericht. Houd je rug recht en beweeg – zonder je bovenste armen te bewegen – de gewichten naar je schouders door je ellebogen te buigen. Beweeg de gewichten langzaam weer naar beneden naar de startpositie totdat de armen weer recht staan. Met deze oefening train je de voorkant van je bovenarmen.
 

Tricepcurl extension

Bij het doen van een tricepcurl extension train je de spieren aan de achterkant van je arm, de welbekende kipfiletjes dus! De tricepcurl voer je zo uit: neem twee gewichten in je handen of houd met beide handen één gewicht vast en houd je armen recht boven je hoofd en beweeg vervolgens alleen je onderarmen naar achteren. Beweeg langzaam naar beneden en lift weer omhoog tot je armen weer recht boven je hoofd staan.

Dit zijn enkele oefeningen die goed zijn voor het creëren van strakke armen. Als je wilt weten hoe de oefening wordt uitgevoerd, zoek de oefening dan op YouTube. Doe deze oefeningen in 3 sets waarbij elke set uit 12 herhalingen bestaat. Gaat dit goed? Verzwaar de oefening dan door bijvoorbeeld zwaardere gewichten te gebruiken of vaker uit te voeren.

Soms is het ook gewoon makkelijk om een filmpje via YouTube te bekijken en tegelijkertijd mee te doen. Probeer dan eens een van deze onderste filmpjes.
 


 


Beginnen maar met het trainen voor die mooie sexy armen! Hoe train jij jouw armen?

Share article:

Leave a Reply