5x Een Goed Begin van de Dag

Je hebt ochtendmensen en avondmensen. Maar wie wil zijn dag nou niet goed beginnen? Een goed begin van de dag zal zorgen voor een leuke, positieve en productieve dag. Lees dit artikel voor 5x een goed begin van de dag!

Share article:

1. Een goed ontbijt

Maak voor jezelf een goed en voedzaam ontbijt, zoals een grote kom met havermout, bananenpannenkoeken, een smoothie, of iets anders wat jij lekker vindt. Op deze manier start je je dag lekker en gezond en met een goed ontbijt heb je ook zin om aan de dag te beginnen. Als je een lekker ontbijtje voor jezelf maakt, dan kijk je daar vaak zelfs de avond van tevoren al naar uit! Dus het is altijd een goed idee om je dag met een goed en lekker ontbijt te starten!
 

2. Beweging

Begin je dag met wat beweging in de ochtend, zoals yoga, buikspieroefeningen of ga een stukje hardlopen. Op deze manier start je je werkdag fris en energiek en je hebt je sportmoment er al op zitten! Vaak heb je namelijk geen zin om aan het eind van een lange werkdag nog te gaan sporten… Van sporten in de ochtend heb je trouwens de hele dag profijt want je voelt je gezond en energiek. Een goed begin van de dag dus.
 

3. Planning

Maak een schema voor de hele dag. Begin je ochtend met het maken van een to do-lijst, zodat je precies weet wat je die dag allemaal moet doen. Dit zorgt voor rust en een goed overzicht van de rest van de dag. Aan het eind van de dag zal het je een voldaan gevoel geven als je (bijna) alle taken van je takenlijstje hebt kunnen wegstrepen. Natuurlijk kan je ook alvast de avond van tevoren een to do-lijstje maken, zodat je dat ‘s ochtends niet meer hoeft te doen en gelijk die ochtend aan je takenlijstje kan beginnen. Tip: zorg er wel voor dat je je dag altijd begint met de ‘moeilijkste’ of belangrijkste taken, dan heb je dat alvast gehad. Later op de dag heb je daar vaak geen zin meer in en zit je er telkens tegen aan te ‘hikken’.
 

4. Voorbereiden

Bereid alles de avond van tevoren al voor. Voorkom stress en drukte in de ochtend door de avond van tevoren al alles klaar te zetten en voor te bereiden. Maak alvast je ontbijt en/of lunch en zet alles bij elkaar in de koelkast. Pak je tas alvast in, leg je kleding klaar.. Kortom, zorg ervoor dat je niet ‘s ochtends vroeg dit allemaal nog moet doen voordat je naar je werk gaat of aan je werk gaat beginnen. Dit zorgt ervoor dat je relaxt aan je dag kan beginnen en kan genieten van je ontbijt. Oh ja, en vergeet niet je wekker te zetten 😉
 

5. Positiviteit

Zorg ervoor dat je je dag altijd positief begint! Dit kan je doen door tijdens je ontbijt je favoriete krant, blog, boek of website te bekijken en lezen, naar muziek te luisteren waar je vrolijk van wordt of wat inspirerende quotes te lezen. Op deze manier begin je je dag vrolijk en positief!

 

Voor meer tips om stress te voorkomen/reduceren en hoe je het beste structuur aan je leven kan geven, lees dit artikel how to give structure to your (chaotic) life.

Hoe zorg jij voor een goed begin van de dag? Heb jij een (soort van) ochtend routine?

 

Share article:

Leave a Reply