RECEPT: Ricotta pannenkoekjes

In het weekend pannenkoekjes als ontbijt, dat is genieten! Probeer eens deze luchtige ricotta pannenkoekjes, heerlijk met fruit of maple syrup.

Share article:

Wat is er lekkerder dan in het weekend als ontbijt pannenkoekjes eten? Vaak maken wij de bekende banaan-ei pannenkoekjes of hüttenkäse pannenkoekjes. Maar wist je dat je ook ricotta pannenkoekjes kan maken? Ricotta heeft namelijk geen overheersende smaak, zodat je dat voor allerlei soorten gerechten kan gebruiken waaronder ricotta pannenkoekjes! Door de ricotta worden deze pannenkoekjes heerlijk zacht en luchtig, bijna net zoals de American Pancakes.

Dit recept is voor slechts 4 stuks, wil je 8 kleine ricotta pannenkoekjes maken? Gebruik dan 200 gram ricotta en 2 eieren. Voor de rest blijven de hoeveelheden van de ingrediënten hetzelfde.

Ingrediënten voor 4 stuks

100 gram ricotta
1 eetlepel zelfrijzend bakmeel
1 ei
1/2 banaan
1 theelepel kaneel
snuf zout

Bereiding

1. Mix de banaan met de ricotta en het ei in een beslagkom. Je kan dit mixen met een hand blender of in een keukenmachine, maar je kan het ook prakken met een vork. Als je het tot een beslag mixt met een hand blender, dan krijg je wel een gladder beslag voor de pannenkoekjes.
2. Voeg de eetlepel bakmeel, de kaneel en een snuf zout toe aan het beslag en mix alles door elkaar.
3. Laat wat (olijf)olie of boter in een koekenpan heet worden.
4. Gebruik een grote lepel (bijvoorbeeld een soeplepel) om hoopjes beslag in de pan te scheppen.
5. Je kan ongeveer 5 kleine ricotta pannenkoekjes maken van dit beslag. Schep eerst drie hoopjes tegelijk in de koekenpan, zodat je daarna de laatste 2 pannenkoekjes kan bakken.
6. Bak de ricotta pannenkoekjes op middelhoog vuur en kijk regelmatig met je spatel of de onderkant al mooi goudbruin is. In dat geval keer je ze om en bak je ook die kant goudbruin.

Serveer je ricotta pannenkoekjes met wat fruit en/of een beetje kwark. Ook lekker is wat maple syrup over je pannenkoekjes heen. Geniet ervan!

 

ricotta pannenkoekjes

Share article:

Leave a Reply