RECEPT: Mini Quiches Lorraine

Mini quiches zoals de bekende quiche lorraine, erg lekker en ze zien er leuk uit!

Share article:

De quiche lorraine, die kent iedereen wel. Dit is een recept voor mini quiches en dan de quiche lorraine. Lekker voor in het weekend, als je visite krijgt of gewoon zomaar. Je kan het eten tijdens een brunch, lunch, als snack tussendoor of bij het diner. Ze zijn makkelijk om te maken en bijna iedereen houdt wel van de ingrediënten die in een quiche lorraine zitten, dus deze mini quiches zullen zeker in de smaak vallen. Deze mini quiches zijn niet erg vullend, doordat wij magere kwark hebben gebruikt. Dat is juist ideaal als je dit recept wil maken als een hapje vooraf of als onderdeel van andere lekkere dingen die je op tafel zet. Het leuke van dit recept is ook dat je geen punten van een quiche hoeft te snijden, maar ieder gewoon zelf lekker zijn mini quiche kan pakken.

Als je wilt variëren, kan je natuurlijk de ingrediënten veranderen. Voeg bijvoorbeeld wat noten toe en/of wat gedroogde tomaten.

Ingrediënten (voor ongeveer 12 mini quiches)

200 gram geraspte kaas
250 gram baconblokjes
200 gram prei, gewassen en in ringen gesneden
1 fijn gesneden ui
3 eieren
6 eetlepels magere kwark
2 eetlepels room
6 plakken diepvries bladerdeeg

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bak de baconblokjes in een pan zonder boter of olie.
3. Voeg de gesneden ui toe en roer door elkaar. Zet het vuur lager en bak de bacon en ui een paar minuten totdat de bacon iets knapperig is.
4. Leg wat keukenpapier op een bord en schep de bacon en ui erop. Druk even aan met wat keukenpapier, zodat het overtollige vet door het keukenpapier wordt opgenomen.
5. Bak ondertussen de gesneden prei een paar minuten in de pan. Voeg de bacon en ui toe en laat even staan totdat de prei zacht is geworden.
6. Haal de pan van het vuur en laat alles even afkoelen.
7. Voeg 3 eieren toe aan een kom en voeg de room, kwark en 3/4 van de geraspte kaas toe.
8. Schep het prei/bacon mengsel in dezelfde kom en mix alles door elkaar.
9. Vet de muffinvormen in en beleg de bodem en zijkanten van de muffinvormen in met de ontdooide bladerdeeg.
10. Schep het prei/bacon mengsel in de muffinvormen.
11. Bak de mini quiches ongeveer 20-30 minuten in de oven. Deze tijd verschilt per oven.
12. Haal de mini quiches uit de oven en controleer of ze al gaar zijn door met een satéprikker te controleren. Als de satéprikker er min of meer ‘schoon’ uit komt, dan zijn de mini quiches klaar. Zo niet, doe ze dan nog even in de oven.
13. Haal de mini quiches uit de muffinvormen en serveer ze op een mooie schaal.

Eet smakelijk!

Tip: wij gebruiken hierbij een siliconen muffinvorm. Erg makkelijk want je drukt de mini quiches er zo uit, zonder dat er iets in de vorm achter blijft!

mini quiches

Would you like to read this recipe in English? Click here.

Share article:

Leave a Reply