RECEPT: Hüttenkäse pannenkoekjes

Deze heerlijke hüttenkäse pannenkoekjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Snel, makkelijk, lekker en gezond!

Share article:

Bijna elk weekend staan bij ons de banaan-ei pannenkoekjes op het menu, maar soms wil je ook wel eens wat anders proberen. Aangezien wij in het weekend – en dan vooral op een luie zondagochtend – toch meestal wel trek hebben in pannenkoekjes, hebben wij laatst eens deze hüttenkäse pannenkoekjes geprobeerd. En lekker dat ze zijn! We zagen het recept bij Beau van Beau Bewust langskomen en dat zag er toch wel erg goed uit. Vooral met lekker wat vers fruit en kwark erbij.. Heerlijk fris en zomers!

Ook leuk aan dit recept is dat je maar drie ingrediënten nodig hebt. En waarschijnlijk hoef je er niet eens voor naar de supermarkt, want vaak heb je deze ingrediënten toch wel in huis! En misschien nog het allerfijnste is dat het nog een gezond recept is ook, dus je kan heerlijk genieten van deze hüttenkäse pannenkoekjes!
 

Ingrediënten voor 4 a 5 hüttenkäse pannenkoekjes

200 gram hüttenkäse
2 eieren
50 gram (tarwe)bloem
 

Bereiding

1. Mix de hüttenkäse met de eieren en bloem in een kom met een vork of een hand blender. Het beste is om dit met een hand blender te doen, zodat het een goed vloeibaar beslag wordt. Uiteraard kan het ook worden gemixt in een blender.
2. Verhit wat olie in een grote koekenpan. Schep vervolgens met een lepel (handig is om dit met een soeplepel te doen) kleine hoopjes in de koekenpan. Bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten voordat je ze met een spatel omdraait. Draai ze pas om als ze aan de onderkant een mooi goudbruin kleurtje hebben.
3. Bak de hüttenkäse pannenkoekjes vervolgens nog aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.

Eet de hüttenkäse pannenkoekjes met wat vers fruit, zoals wat aardbeien en bosbessen.

 

Dit recept is van Beau Bewust. Voor meer lekkere recepten, ga naar de website of Instagram van Beau Bewust.
 

hüttenkäse pannenkoekjes

Share article:

Leave a Reply