RECEPT: Gezonde wortelcake

Elke dag wortelcake eten? Dat kan met dit recept!

Share article:

Normaal gesproken is een wortelcake, of beter bekend als ‘carrot cake’ niet het meest gezonde tussendoortje, aangezien het veel vetten en calorieën bevat. Soms maakt dat niets uit, maar vandaag wilden wij de maandag beginnen met het delen van dit verantwoorde recept voor een gezonde wortelcake. Het is namelijk ook wel erg lekker om deze wortelcake elke dag op je werk te kunnen eten, zonder dat je daadwerkelijk het gevoel hebt dat je taart aan het eten bent. Heel eerlijk, dat gevoel zal je ook niet hebben, want deze wortelcake is zó lekker, dat je deze maar al te graag elke dag zou willen eten! Dus misschien is deze gezonde wortelcake zelfs nog wel lekkerder dan de “niet zo gezonde” wortelcake. Daar kom je natuurlijk pas achter als je deze wortelcake hebt gemaakt en geproefd.

Ingrediënten

250 gram (geraspte) wortels
1 eiwit en 1 ei
1 theelepel vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
2,5 theelepel koek- en speculaaskruiden
150 gram amandelmeel
100 gram rozijnen

 

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden en vet je cakeblik in of bekleed je cakeblik met bakpapier.
  2. Rasp de wortels zo fijn als mogelijk. Gebruik een rasp of een keukenmachine of koop kant-en-klare geraspte wortel in de supermarkt.
  3. Klop het eiwit en het ei. Je kan ook 2 hele eieren gebruiken, maar als je een eiwit gebruikt, dan wordt je cake een stuk luchtiger.
  4. Meng de geraspte wortels door de eieren en voeg het bakpoeder, kaneel, de koek- en speculaaskruiden, de vanillesuiker en de rozijnen aan het mengsel toe. Roer goed door elkaar met een spatel of een handmixer.
  5. Voeg het amandelmeel aan het mengsel toe.
  6. Giet het cakebeslag in het cakeblik.
  7. Bak de gezonde wortelcake voor 45 a 60 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden. De duur hangt af van jou oven. Ga in ieder geval uit van 45 minuten en controleer af en toe met een satéprikker of de wortelcake al goed gaar is.

 

Geniet van je gezonde wortelcake!

 

Tip: Ook lekker is om wat gemengde noten aan het beslag van de wortelcake toe te voegen.

 

gezonde wortelcake

Share article:

Leave a Reply