RECEPT: Broodje gehaktbal met piccalillysaus

Een heerlijk broodje gehaktbal met mayonaise-piccalillysaus voor in het weekend.

Share article:

Het weekend is net geweest, maar toch weerhoudt dat ons er niet van om dit typische ‘weekend’ recept met jullie te delen. Alhoewel dit ook een lekker recept is als je deze week thuis werkt of aanstaande donderdag met Koningsdag visite ontvangt rond lunchtijd. Zet de pistoletjes, veldsla, plakjes gehaktbal en saus klaar en laat iedereen zelf zijn broodje gehaktbal beleggen. Ideaal!

In het weekend eet je vaak andere dingen dan doordeweeks. Het weekend moet immers gevierd worden! Lekker ergens lunchen, uiteten of thuis een speciaal ontbijtje. Ook lekker is het om een speciale lunch te maken, zoals een broodje met rosbief, gebakken sjalotjes en augurk, een heerlijke club sandwich of ricotta pannenkoekjes. Inspiratie voor een lekkere lunch haal je overal vandaan, waaronder de recepten van de Albert Heijn. Als je trek hebt in een broodje gehaktbal, maar dan net even anders, dan is dit het perfecte recept voor jou.

Haal lekkere gehaktballen bij de slager of ‘gewoon’ bij de supermarkt. Wij probeerden de grootmoeders gehaktballen met jus van de Albert Heijn. Deze moet je in de oven (of in de pan) bereiden. Het duurt even, maar wat waren ze lekker! Aanrader dus als je heel makkelijk alle ingrediënten bij de Albert Heijn wilt halen.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 gehaktballen*
4 pistoletjes
veldsla
1 bosui
1,5 el mayonaise
2,5 el piccalilly

* Wij gebruikten een schaal met 2 grootmoeders gehaktballen met jus van de Albert Heijn.

 

Bereiding

  1. Indien je gebruik maakt van de grootmoeders gehaktballen met jus van de Albert Heijn, bereid de gehaktballen zoals staat vermeld op de verpakking.
  2. Bak de pistoletjes af indien je afbakbroodjes hebt gekocht of snijd de verse pistoletjes open.
  3. Was het bosuitje en snijd in kleine ringetjes.
  4. Roer de mayonaise en de piccalilly met de bosuitjes door elkaar.
  5. Besmeer de pistoletjes met de saus en beleg met wat veldsla.
  6. Als de gehaktballen klaar zijn, snijd de gehaktballen in plakjes. Leg de plakjes gehaktbal op de veldsla.

Geniet lekker van je broodje gehaktbal met piccalillysaus!

Eet smakelijk!

 

broodje gehaktbal met piccalillysaus

Share article:

Leave a Reply