RECEPT: Bonensalade voor de BBQ

Dit weekend mogen we weer genieten van zomerse temperaturen, dus dat betekent barbecueën! Lekker voor bij de barbecue is deze bonensalade.

Share article:

Dit weekend mogen we weer genieten van zomerse temperaturen, dus dat betekent lekker barbecueën natuurlijk! Onze bbq ziet er vaak hetzelfde uit, namelijk zelfgemaakte kipstokjes, hamburgers, stokbrood, satésaus en lekker wat stukken meloen met parmaham. In ieder geval is het lekker om iets van een salade en/of fruit bij de barbecue te eten. Als we geen meloen met parmaham eten, dan is het wel deze bonensalade. Het fijne aan barbecueën is vaak dat je niet veel hoeft voor te bereiden of het juist ruim van tevoren kan voorbereiden, zodat je alleen nog maar het vlees op de barbecue hoeft te bereiden!

Deze bonensalade kan je de avond of de ochtend van tevoren bereiden, daar houden wij van! Ook eet je deze bonensalade koud, dus je bewaart de bonensalade tot aan de bbq in de koelkast. Het lekkerste is als je de bonensalade ongeveer 4 uur lang in de koelkast laat staan.
 

Ingrediënten

klein blikje maïs
1 rode ui
groot blik rode kidneybonen
2 knoflooktenen
1 rode peper
witte wijnazijn
olijfolie
2 theelepels suiker
peper en zout
 

Bereiding

1. Maak eerst de marinade door 5 eetlepels witte wijnazijn en 5 eetlepels olijfolie met elkaar te mengen.
2. Voeg daar 2 theelepels suiker aan toe, 2 uitgeperste tenen knoflook en de in stukjes gesneden rode peper. Verwijder wel de zaadjes uit de rode peper voordat je het aan de marinade toevoegt.
3. Breng de marinade op smaak met peper en zout.
4. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en laat het blik rode kidneybonen en de maïs uitlekken in een vergiet.
5. Meng de marinade met de rode ui, maïs en rode kidneybonen in een saladeschaal.
6. Dek de saladeschaal af met vershoudfolie en bewaar het in de ijskast. Laat de marinade goed intrekken en schep af en toe. Maak de bonensalade ongeveer 4 uur van tevoren.
 

Geniet van je koude bonensalade!

 

bonensalade bbq

Share article:

Leave a Reply