Previous story
Hotspots in Valencia #1

Hotspots in Valencia #2

Vandaag delen wij deel 2 van onze favoriete hotspots in Valencia. Lees onze tips voor de leukste restaurants, barretjes en het lekkerste ijs in Valencia!

Share article:

Calle San Vicente Mártir

In deze straat zijn allerlei leuke restaurants, broodjeszaken, smoothiebarretjes en café’s te vinden. Wat wij een paar keer hebben gedaan is broodjes halen voor het ontbijt bij Pan Pan, een verse smoothie van fruit laten maken bij Zzumo Mas, en dit allemaal lekker opgegeten terwijl we op het plein Plaza Ayuntamiento zaten. Op dit plein heb je een paar bankjes staan, zodat je rustig kan zitten en tijdens het eten leuk naar de voorbijgaande mensen kunt kijken.


La Más Bonita

La Más Bonita is een erg leuke lunchtent die aan het strand is gelegen. Het ligt aan het eind van de boulevard van het strand, dus als je op de fiets bent moet je de hele boulevard af fietsen met de zee aan je rechterhand totdat je bij een rotonde komt. Achter deze rotonde loopt de boulevard door en ligt La Más Bonita. Na een ochtendje op het strand liggen is het heerlijk om even naar La Más Bonita te lopen om te lunchen. Er heerst een relaxt sfeertje en je zal zien dat hier heel veel locals komen om met zijn allen in groepen te lunchen of te drinken. Zorg er dus voor dat je op tijd komt, want het is er altijd erg druk.

Het interieur van La Más Bonita heeft echt een strandtent stijltje, omdat het gebouw en interieur helemaal in het wit en blauw zijn. Vrijwel aan het strand zit het terras en als je door het restaurant naar binnen loopt, zal je zien dat er ook nog een soort binnentuin is waar je heerlijk in de schaduw kan zitten om even te bij te komen van de warmte.

La Más Bonita
Paseo Maritimo de la Patacona 11

valencia tips

 

Canalla Bistro

Net zoals Central Bar (zie ons vorige artikel over hotspots in Valencia), is Canalla Bistro ook van Michelin chef Ricard Camarena. Het eten bij Canalla Bistro is heerlijk. Ga naar Canalla voor een uitgebreide lunch van meerdere gangen of kies voor een uitgebreid diner in de avond. Zorg er wel voor dat je een paar dagen van tevoren hebt gereserveerd, want het zit vrijwel altijd vol! Het menu bestaat niet uit de standaard tapas, maar staat vol kleine gerechtjes zoals ceviche van witte tonijn, tempura groentes, dumplings en nog veel meer lekkere gerechtjes. Canalla ligt in de trendy buurt Ruzafa.

Canalla Bistro
Calle Maestro José Serrano 5

canalla bistro


De wijk Ruzafa

Ruzafa is een ‘trendy’ wijk in Valencia, waar je allerlei leuke knusse restaurants en café’s kunt vinden. Loop een stukje door deze gezellige wijk en ga ergens op een terrasje zitten om wat tapas te eten terwijl je geniet van een goede Spaanse wijn.

 

Het lekkerste ijs

Als je door de straat Calle San Vicente Martir loopt en met je rug naar Plaza Ayuntamiento staat, dan zal je nog een ander plein zien. Als je naar links gaat, zal je een ijswinkel zien. Het ijs is hier zo lekker, wij hebben bijna elke dag wel een ijsje als toetje hier gehaald! En wij waren niet de enige die dit ijs het allerlekkerste ijs vinden, want het is hier altijd erg druk in de avond. Het is alleen erg lastig kiezen wat voor smaken ijs je wilt, want ze houden hier zelfs het wereldrecord voor de meeste soorten ijs!

 

Ciudad de las Artes y las Ciencas

Ga een stukje rennen door de Jardines del Turia, welk langgerekte park 9 kilometer lang is. Aan het eind van deze tuinen kom je het beroemde gebouw ‘Ciudad de las Artes y de las Ciencias’ tegen. De benaming van het gebouw betekent ‘de stad van de kunsten en wetenschappen’. Het is leuk om hier rond te lopen om de architectuur van de gebouwen te bewonderen en misschien een bezoek te brengen aan het acquarium.

 

tips Valencia

 

Ben jij wel eens in Valencia geweest? Heb jij nog andere tips? Als je ons vorige artikel met hotspots in Valencia nog niet hebt gelezen, dan kan je het hier lezen.

 

Share article:

Leave a Reply