Hotspots in Valencia #1

Valencia is een populaire vakantiebestemming, omdat Valencia veel te bieden heeft. Het heeft niet alleen een strand, maar ook een gezellige stad. Lees onze tips voor de leukste hotspots in Valencia.

Share article:

Wij zijn zelf een week op vakantie geweest in Valencia, maar je kan natuurlijk ook voor een weekend of een paar dagen naar Valencia. Wat wij zo geweldig vinden aan Valencia, is dat je de ene dag lekker op het strand kan liggen en de andere dag lekker door de stad kan struinen. Ook is het erg leuk om een fiets te huren en naar een van de vele parken in Valencia te gaan. Omdat in Valencia zoveel te doen is, hebben wij een aantal hotspots in Valencia voor jullie op een rijtje gezet. Hier is deel 1 van de leukste hotspots in Valencia!

 

Restaurante Arribar

Restaurante Arribar heeft een ruime keuze in rijst- en visgerechten, waaronder allerlei soorten paella. Het restaurant ligt in de haven van de American’s Cup. Deze haven is vernoemd naar een botenrace die een paar keer in Valencia heeft plaatsgevonden. Arribar is een trendy Spaans restaurant met een heel groot terras met zowel plekjes in de zon als in de schaduw en het heeft tafels met witte tafelkleden. Het is leuk om hier wat eerder te komen om te borrelen in de zon en later op de avond lekker avond te eten. Toen wij in Arribar aten, bestelden wij de heerlijke traditionele “Paella Valenciana”. Dit was zo lekker! Bij Arribar kan je dus leuk zitten met een geweldig uitzicht over de haven en het eten is ook goed.

Locatie: America’s Cup

 

Sagardi

Sagardi staat bekend om de vele soorten pinchos die op de lange bar staan uitgestald. Kies beneden een leuk plaatsje aan de bar en vraag om een bordje of neem plaats aan een van de hoge tafels. Nu kan je met je bordje naar de bar lopen en de pinchos uitkiezen die jij graag wil eten. En ja, je mag ze zelf pakken en op je bordje leggen! ūüėČ Je kan zoveel pinchos pakken en eten als jij wilt en als het druk is (rond 9 uur ‘s avonds) komen er zelfs obers langs met allerlei nieuwe pinchos. Hier mag je ook lekker van pakken. Als je klaar bent met eten en je wilt betalen, dan zal de ober alle stokjes tellen van de pinchos die je hebt gegeten. Als je een leuk plekje wil hebben, zorg dan dat je iets voor 9 uur ‘s avonds binnen bent, want het is vrijwel altijd vol bij Sagardi! Wil je liever a la carte eten, dan kan je ook een verdieping hoger eten.

Sagardi was in ieder geval een van onze favoriete hotspots in Valencia. We zijn er zelfs twee keer geweest in een week tijd!

Locatie: Calle San Vicente M√°rtir, 6

 

Central Bar by Ricard Camarena

Als je naar de Mercado Central (of ook wel Central Market genoemd) van Valencia gaat, dan moet je zeker naar Central Bar by Ricard Camarena. Het leuke van dit kleine restaurantje is dat het echt midden in de overdekte markt zit. Je ziet er dan ook bijna alleen maar Spanjaarden eten die even pauzeren van het inkopen doen op de markt. Zorg er wel voor dat je op tijd komt, want het is alleen open voor lunch en dan is het ook goed druk. Mensen staan zelfs in de rij om hier te mogen lunchen. Central Bar serveert klassieke Spaanse gerechten en alles is uiteraard vers van de markt. Het eten is echt geweldig en je zit erg leuk en gezellig aan de bar waardoor je uitkijkt op de rest van de markt en het personeel van Central Bar. Ga hier lunchen als je zin hebt in een goede en uitgebreide Spaanse lunch terwijl je tussen de locals zit en geniet van de atmosfeer van de markt.

Tip: als je in Central Market bent, koop allerlei soorten tapas, zoals brood, empanadas, prosciutto, olijven en andere lekkere dingen. Neem het mee en eet het lekker op in de zon in het park Jardines de Turia.

Locatie: Plaza Ciudad de Brujas (in de Mercado Central/Central Market)

 

Zummo Health Bar

Zummo Health Bar in Valencia is een leuke plek voor ontbijt en lunch. Voor een gezonde snelle hap zit je bij Zummo goed! Je kan hier lekkere smoothies bestellen van de lange lijst met sapjes en smoothies, zelf je salade samenstellen of een getoaste sandwich bestellen. Houd je ervan om hard te lopen? Dan is het leuk om in de Jardines de Turia te gaan hardlopen en je hardlooprondje te eindigen vlakbij Zummo Health Bar, zodat je bij Zummo vervolgens een gezond ontbijtje kan eten.

Locatie: Carrer de la Pau, 10

 

Dit was deel 1 van onze hotspots in Valencia, binnenkort komt deel 2 online! Ben jij wel eens in Valencia geweest of ben je van plan binnenkort naar Valencia te gaan?
Would you like to read this article in English? Click here.h

Share article:

Leave a Reply