De 8 beste terrassen van Amsterdam

Door het grote aanbod aan terrassen in Amsterdam, kan het lastig kiezen zijn. Getvices zet voor jou de 8 beste terrassen van Amsterdam op een rij.

Share article:

Remise47

Als je in Amsterdam bent, dan moet je zeker bij De Hallen gaan kijken. Wat eerst een tramopslag was, is nu omgetoverd naar een waar voedselparadijs. De Hallen is eigenlijk het beste te omschrijven als een soort ‘indoor’ markt met allerlei mini restaurantjes en barretjes. Op hetzelfde terrein zit hotel De Hallen gevestigd, waarvan restaurant Remise47 onderdeel uitmaakt. Bij Remise47 kan je terecht voor een lekker ontbijt, lunch, een cocktail en/of een uitgebreid diner. Als je op zoek bent naar een gezellig en knus terras, dan moet je zeker bij Remise47 op het terras gaan zitten. Dit is toch echt een van de beste terrassen van Amsterdam!

Bellamyplein 47, Amsterdam West

de beste terrassen van Amsterdam

Foto van dehallen-amsterdam.nl

 

De Ysbreeker

De Ysbreeker heeft een lekker groot terras aan de Amstel, wat natuurlijk een geweldige plek is om te genieten van het mooie weer. Vooral de lunch is hier een aanrader, maar voor een drankje aan het eind van de dag zit je bij De Ysbreeker ook altijd goed. Het is hier vrijwel altijd druk, dus gezelligheid genoeg op het terras van De Ysbreeker.

Weesperzijde 43, Amsterdam Zuid

de beste terrassen van Amsterdam

Foto van De Ysbreeker

 

De Biertuin

Voor veel Amsterdammers is dit een bekend en vaak ook favoriet terras. De Biertuin heeft een mooie binnenplaats, goed bier (maar natuurlijk ook andere lekkere drankjes) en het publiek bestaat voornamelijk uit leuke jonge mensen.

Linnaeusstraat 29, Amsterdam Oost

de beste terrassen van Amsterdam

 

Du Cap

Vlakbij De Hallen zit Du Cap, waar het van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat heerlijk vertoeven is in de zon op het terras. Neem plaats op een van de banken, bestel een drankje en geniet. Bij Du Cap is even wat meer te zien dan als je bij Remise47 op het terras zit en dat is natuurlijk ook wel erg leuk. Mensen kijken onder het genot van een drankje in de zon, wat wil je nog meer? 😉 Tegenover Du Cap zit ook een Marqt, dus als je zin hebt kan je daar ook nog even een boodschapje doen.

Bilderdijkstraat 104, Amsterdam West

de beste terrassen van Amsterdam

 

Eye

Tegenover het IJ zit het EYE Film Museum, waar ook bar-restaurant Eye bij hoort. Eye heeft een enorm terras dat uitkijkt over het IJ. Om hier te komen moet je een pondje nemen van Amsterdam Centraal Station naar de andere kant van het IJ. Leuk op een luie zondag!

IJpromenade 1, Amsterdam

de beste terrassen van Amsterdam

Foto van Amsterdaminside.nl

 

Waterkant

Als de zon ook maar een beetje begint te schijnen, is het bij Waterkant afgeladen met jonge Amsterdammers. Fiets over de Nassaukade en je ziet allerlei mensen zitten op picknicktafels of op het randje van de kade met de voeten bungelend boven het water. Voor gezelligheid ga je naar De Waterkant. Het heeft niet alleen een groot terras, maar je kan hier ook lekker eten bestellen. Waan je in Suriname en bestel roti en een Parbo biertje en geniet van het mooie weer.

Marnixstraat 246, Amsterdam

de beste terrassen van Amsterdam 6

Foto van Amsterdamnow.com

 

De Italiaan

De Italiaan staat misschien niet bekend als een van de beste terrassen van Amsterdam, maar dit is toch echt onze favoriet. Tegenover De Italiaan zit Café Toussaint, waar je al vroeg in de middag terecht kan voor een drankje. Begin je trek te krijgen? Steek de straat over en neem plaats op het terras van De Italiaan en bestel alvast de overheerlijke bruschetta’s met een goed wijntje erbij. Als hoofdgerecht ga je natuurlijk voor de befaamde steenoven pizza. Nadat je hier hebt gegeten, behoort De Italiaan ook tot jouw favoriete restaurants!

Bosboom Toussaintstraat 29, Amsterdam West

de beste terrassen van Amsterdam

 

Canvas

Canvas heeft een dakterras op de 7e verdieping waar je onder het genot van een goede cocktail kan genieten van het uitzicht over Amsterdam.

Wibautstraat 150, Amsterdam Oost

de beste terrassen van Amsterdam

 

Dit was ons lijstje met 8 van de beste terrassen van Amsterdam. Nu zijn wij benieuwd, wat zijn volgens jullie de beste terrassen van Amsterdam?

This article is also available in English, click here to read the English version.

 

Share article:

Leave a Reply