BAKING SUNDAY: Kwarkbollen met perzik

Vandaag een recept voor kwarkbollen met wilde perzik en bosbessen. Heerlijk fris door de citroenkwark en echt zomers met stukjes wilde perzik!

Share article:

Uiteraard konden wij niet langer achterblijven en moesten wij ook kwarkbollen maken. Op het internet heb je het vast al vaker zien langskomen. Het is eigenlijk een soort gezonde versie van de krentenbol, maar dan met kwark en fruit erin. Het is weer eens wat anders dan een cake, muffin of koek! In deze kwarkbollen hebben wij wilde perziken gebruikt, omdat wij die nog thuis hadden liggen. Ook hebben wij bosbessen en rozijnen toegevoegd. Het leuke van dit recept is dat je natuurlijk zelf kan kiezen wat je erin doet of eruit laat. Je kan er ook voor kiezen om alleen rozijnen erin te doen; ook lekker! In dit recept hebben wij gekozen voor Optimel citroenkwark, maar je kan in principe elke smaak gebruiken die jou lekker lijkt.

Met dit recept kan je ongeveer 12 a 14 kwarkbollen maken. Het hangt er een beetje van af hoe groot jij de kwarkbollen wil maken.
 

Ingrediënten (12-14 kwarkbollen)

250 gram Optimel citroenkwark
250 gram tarwebloem
2 eieren
3 wilde perziken
80 gram rozijnen
50 gram bosbessen
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel (olijf)olie
snuf zout
 

Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Mix de kwark, eieren, bakpoeder, olijfolie en een snuf zout met een mixer in een beslagkom.
3. Voeg de (tarwe)bloem en de rozijnen toe aan de beslagkom en mix het door elkaar.
4. Haal de schil van de perziken en snijd de perziken in kleine stukjes. Schep en roer de stukjes perzik en de bosbessen met een spatel door het beslag in de beslagkom.
5. Roer met een spatel totdat alles goed is gemengd.
6. Leg een bakpapier op de ovenplaat.
7. Gebruik nu 2 eetlepels om bolletjes beslag op het bakpapier te leggen. Zorg dat er voldoende afstand tussen de beslagbolletjes is, zodat ze elkaar niet raken. Als dit uiteindelijk wel gebeurt, maakt het niet zoveel uit, maar moet je de kwarkbollen los van elkaar snijden.
8. Bak de kwarkbollen voor 20 minuten in de oven.
9. Haal ze na 20 minuten uit de oven en laat ze afkoelen. Je kan kiezen: of je eet ze allemaal op of je vriest ze in 😉 Zó lekker zijn ze!
 
Geniet van je kwarkbollen!

 

kwarkbollen

Share article:

Leave a Reply