BAKING SUNDAY: Havermout fudge koekjes

Een lekker havermout fudge koekje als tussendoortje met stukjes chocolade erop. Zo gemaakt, want je hebt geen oven nodig!

Share article:

Deze havermout fudge koekjes zijn zo lekker dat het misschien moeilijk te geloven is dat ze uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Nog lekkerder door de pindakaas die er in zit en de kleine stukjes chocolade bovenop de koekjes. En weet je wat zo leuk is aan deze koekjes, je hoeft ze niet eens te bakken in de oven! Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten met elkaar te mengen, koekjes te vormen en het even te laten afkoelen in de koelkast. Daarna kan je ze lekker gelijk al op eten.

Als je gebruik maakt van glutenvrije havermout en zuivelvrije chocolade, dan zijn deze koekjes ook bestemd voor de mensen met glutenintolerantie en/of lactose-intolerantie.
 

Ingrediënten

100 gram kokosbloesemsuiker
3 eetlepels kokosolie
2 eetlepels amandelmelk
1 eetlepel ahornsiroop (of honing)
90 gram havermout
2 eetlepels pindakaas
(zee)zout
pure chocolade (in kleine stukjes)
 

Bereiding

1. Laat de kokosolie in een pannetje smelten en voeg dan de kokosbloesemsuiker, amandelmelk en maple syrup (of ahornsiroop) toe. Roer en laat het mengsel even staan tot het dik en kleverig is geworden. Laat het mengsel vervolgens een paar minuten sudderen.
2. Neem het pannetje met het fudge mengsel van het vuur en roer de pindakaas erdoor. Voeg vervolgens de havermout toe en roer het door elkaar.
3. Bekleed een bakplaat of een bord met bakpapier en schep met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier. Vorm ze naar kleine koekjes. Leg er een paar stukjes chocolade op en bestrooi met een beetje zout.
4. Zet de koekjes voor ongeveer 1 a 2 uur in de koelkast, totdat ze hard zijn geworden. Als ze hard zijn, zijn ze klaar om op te eten! Bewaar de koekjes in de koelkast.
 

Geniet van je havermout fudge koekjes!

 

havermout fudge koekjes

Dit recept is van Molly Buszard, een voeding en fitness blogger. food and fitness blogger. Na de diagnose reumatoïde artritis op jonge leeftijd te hebben gekregen, wil Molly laten zien wat het belang van voeding is en wat voor invloed voeding op ons lichaam heeft. Door middel van een nieuwe manier van eten, lichaamsbeweging en een positieve instelling, laat Molly zien een ander hoe je de gelukkigste en gezondste versie van jezelf krijgt. Als je meer wil lezen, bezoek dan haar website Mollybhealthy.com

Would you like to read this recipe in English? Click here for the recipe for no bake oat fudge cookies.

Share article:

Leave a Reply