BAKING SUNDAY: Gezonde Abrikozen Cake

Een frisse zomerse cake met abrikozen en cranberries. Gezond, lekker en snel klaar!

Share article:

Zoals jullie inmiddels wel weten, bakken wij echt elke zondag een gezonde snack. Denk aan de gezonde brownie, de cranberry citroen cake of deze muesli repen. Deze zondag hebben wij een nieuw recept voor jullie: een gezonde abrikozen cake. Deze frisse abrikozen cake met cranberries is perfect als gezonde snack tijdens warme zomerdagen. Door de stukjes abrikoos en de cranberries is het een echte zomer cake. Maak de cake ook eens met ander fruit of voeg wat noten en/of rozijnen toe, altijd lekker als variatie!

Nadat je de cake hebt gebakken in de oven, laat hem goed afkoelen. Snijd hem daarna in plakken en doe de cakeplakken allemaal apart in een boterhamzakje. Doe ze in de vriezer. Op deze manier kan je de hele week genieten van je abrikozen cake! Haal elke avond (of ochtend) een plakje cake uit de vriezer en leg het in de koelkast. Vlak voordat je de cake wil gaan eten, haal je hem uit de koelkast. Genieten maar! Natuurlijk moet je ook nog een plakje van de abrikozen cake proeven als hij nog warm is van de oven, heerlijk…
 

Ingredi├źnten

150 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram boekweitmeel
250 ml Alpro mild & creamy naturel ongezoet
2 eieren
20 gram gedroogde cranberries
90 gram gedroogde abrikozen
1 eetlepel bakpoeder
snuf zout
 

Bereiding

1. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed het cakeblik met bakpapier.
3. Meng de boekweitmeel, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, eieren, een snuf zout en de Alpro mild & creamy door elkaar met een handblender of met een keukenmachine. Mix tot je een luchtig beslag hebt.
4. Roer de stukjes abrikoos en de cranberries door het beslag.
5. Giet het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik.
6. Bak de abrikozen cake voor ongeveer 35 a 40 minuten in de oven.
 

Geniet van je gezonde abrikozen cake!

 
abrikozen cake

 

Share article:

Leave a Reply