TRAVEL: Tokyo Tips

Enkele weken geleden hebben wij onze tips voor de Filipijnen gedeeld. Vandaag delen wij onze tips voor Tokyo, een stad waar je moet zijn geweest.

Share article:

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen op Getvices, hebben wij een reis naar de Filipijnen gemaakt. Op de heenweg hebben wij een tussenstop gemaakt in Tokyo in Japan. Wij verbleven in Tokyo bij vrienden die in de wijk Akasaka wonen. Helaas kunnen wij jullie dan ook geen goede hotels aanraden, maar wat wij zeker wel met jullie kunnen delen zijn de leukste bezienswaardigheden, restaurants en andere mooie plekken die je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan Tokyo. Lees in dit artikel onze Tokyo tips.

Bezienswaardigheden

Shibuya Crossing

Dit is misschien wel een van de bekendste bezienswaardigheden in Tokyo: Shibuya Crossing. Shibuya Crossing is een van de drukste voetgangers kruispunten ter wereld en dat moet je zeker met je eigen ogen zien! Als de stoplichten voor de auto’s bij dit kruispunt op rood gaan, dan gaan vervolgens alle stoplichten voor voetgangers op groen. Dit moment kan je het beste aanschouwen door in de Starbucks die op de 1e verdieping is gevestigd in het Tsutaya gebouw in het noorden van het kruispunt. Als er nog plek is, neem plek aan het raam en je zal Shibuya Crossing erg goed kunnen zien. Het leukste is uiteraard om hier ‘s avonds te kijken, dan is het kruispunt misschien wel het drukste! Shibuya Crossing is dus echt een van de bezienswaardigheden van onze Tokyo tips die je zeker niet mag missen.

Als je toch in Shibuya bent, dan kan je hier ook erg leuk winkelen.

tokyo tips shibuya crossing

Shibuya Crossing vanuit Starbucks

Tokyo Tower

Tokyo Tower is kleiner dan Skytree, maar als je in de Tokyo Tower staat zal je het vast en zeker hoog genoeg vinden ;-). De Tokyo Tower staat meer in het gebied waar wij veel rondliepen in Tokyo, zodat wij het erg leuk vonden om het uitzicht vanuit deze toren te bekijken. Leuk om herkenningspunten te zien. Bovendien is de Tokyo Tower een stuk rustiger (in ieder geval op doordeweekse dagen) en als je niet heel erg van hoogtes houdt, zal de Tokyo Tower al hoog genoeg zijn.

Tsukiji Fishmarket

Dit is de grootste en drukste vismarkt van de hele wereld. Als je bent bijgekomen van je heenreis naar Tokyo, dan moet je zeker een keer vroeg uit je bed gaan om de tonijnveilingen om 05:00 uur in de ochtend te bekijken. Voordat je naar een veiling gaat, kan je het beste eerst even op deze website kijken of het die dag is toegestaan voor het publiek om de veiling bij te wonen.

Wij vonden de Tsukiji vismarkt een geweldige ervaring, omdat je bijna alleen maar lokale bevolking ziet die vis en andere lekkernijen aan het kopen zijn. Zorg dat je trek hebt als je naar Tsukiji vismarkt gaat, want je kan hier erg lekker sushi eten in een van de sushirestaurantjes. Als je (ook) andere hapjes wil proberen, loop dan over de markt langs alle kraampjes en koop wat kleine hapjes. Wij hebben een zachte krab stick gegeten welke pittig was door de mayonaise mosterd saus die erin zat. Daarna hebben we ook nog een paar kleine bapao’s gegeten. Bapao is een gestoomd ‘bolletje’ met een vulling. Dit was echt zó lekker… dat we zelfs terug zijn gegaan om nog een paar te kopen!

tsukiji market tokyo

Bapao eten op Tsukiji market

Tsukiji market Tokyo tips

Tsukiji market

Tsukiji market

Soft crabstick op Tsukiji market

Ginza en Omotesando

Als je ook nog wil gaan shoppen, dan moet je zeker naar de wijken Ginza en/of Omotesando. Ginza heeft een erg leuke winkelstraat met allerlei soorten winkels. Omotesando is ook een leuke wijk om te winkelen en als je door Omotesando loopt ben je ook vlakbij het Yoyogi Park.

Yoyogi Park

Japan staat bekend om de vele ‘shrines’ (tempels). De meest bekende tempel is naar ons idee de ‘Meji shrine’ in het Yoyogi park. Als je bij de Meji tempel bent is het leuk om te doen wat de Japanners ook doen. Stop bij de plek waar je je handen en mond kan reinigen voordat je een ‘offer’ gaat brengen. Gooi wat yen in de ‘offerbak’ zoals de Japanners dat ook doen: gooi wat yen, buig je hoofd twee keer, klap twee keer en buig nog een keer. Je kan ook een wens op een stukje papier schrijven en vastbinden aan de wensmuur.

Yoyogi park is ook erg fijn om door heen te lopen op een mooie zonnige dag. Wij zijn op een zonnige zondagmorgen naar Yoyogi Park gegaan en hebben zelfs een traditioneel huwelijk gezien. Ook erg bijzonder en leuk om te zien zijn de groepjes jongeren die aan het dansen zijn. Dit doen ze echt alleen voor zichzelf, dus niet om geld te verdienen of te bedelen.

Hamarikyu Gardens

Een ander mooi park is Hamarikyu Gardens, dat vlakbij de haven ligt. Het park heeft een erg mooie natuur met een mooi aangelegd pad door de vele tuinen, bloemen en over de heuveltjes heen. Voor dit park moet je wel een toegangsprijs betalen, maar dit is het zeker waard.

Harajuku

Harajuku is een wijk die tussen Shibuya en Omotesando in ligt. Een leuke wijk om te winkelen, vooral het zogeheten ‘cat-street’ waar je in een knusse en gezellige straat kunt winkelen. Je vindt hier lokale merken, maar ook bekendere merken zoals Tommy Hilfiger.

Imperial Palace

Imperial palace is een paleis met een mooi park er omheen. Wij zijn het park ingegaan en dachten ook een glimp van het paleis te kunnen opvangen, maar dat was niet het geval. Het park was zeker de moeite waard om door heen te lopen. Bij Imperial Palace ben je vlakbij Tokyo station, ook wel bekend als een zakenwijk.

Roppongi

Roppongi is vooral een leuke wijk vanwege de vele bars en clubs, maar uiteraard is het ook leuk om eens door Roppongi heen te lopen.

Restaurants

Rigoletto Bar and Grill

Als je dan toch door Roppongi aan het wandelen bent, ga dan vooral lunchen of dineren bij Rigoletto in Roppongi Hills. Het doet een beetje Amerikaans aan, maar toch zie je hier voornamelijk veel Japanners eten. Met name ook Japanse zakenmensen die even tussen het harde werken door gaan lunchen of dineren. Je zit hier in ieder geval erg gezellig en als je een beetje geluk hebt kan je zelfs plaats nemen aan een raam met uitzicht op de Tokyo Tower. De menukaart is Amerikaans/Italiaans van hamburgers tot pizza en het eten is hier erg goed.

Haciënda del cielo

Je moet even weten waar je moet zijn, maar dan heb je ook wat. Haciënda del Cielo is een rooftop restaurant waar je heerlijk Mexicaans kan eten. Als het meezit is er buiten plek en dan kan je hier heerlijk lunchen of dineren. Ga voor de Quesadilla met een gebakken eitje er boven op, zo lekker!

hacienda del cielo tokyo tips

Quesadilla met een gebakken eitje, frietjes en guacemole

tokyo tips hacienda del cielo

Haciënda del cielo

Park Hyatt Hotel: New York Bar

Een aanrader van ons is om in ieder geval een keer in de New York Bar in het Hyatt te gaan brunchen. Het kost wel wat in vergelijking met alle andere restaurants in Tokyo, maar het is dan wel een ervaring die je niet snel meer vergeet! Vanuit de New York Bar heb je een fenomenaal uitzicht over de skyline van Tokyo terwijl je overheerlijk aan het eten bent. Als je hier gaat brunchen kan je van de menukaart een hoofdgerecht bestellen, terwijl je je voor- en nagerecht van het buffet haalt. Ook erg leuk is dat het personeel je zelfs aanbiedt om je dessert op een andere plek (bij de live jazz-muziek) te eten, zodat je van een ander uitzicht over Tokyo kan genieten.

Voor de rest kan je in Tokyo vrijwel bij elk restaurantje wel naar binnenlopen en prima tot goed eten. Wij hebben eigenlijk geen enkele keer gehad dat het eten is tegen gevallen. Heb jij nog leuke Tokyo tips? Dan horen wij dat natuurlijk graag!

 

Kortom, wij hebben volop genoten van deze geweldige stad. Tokyo is een zeer nette, grote maar toch rustige stad. In het begin is de cultuurshock misschien wat groot, maar je voelt je in Tokyo al erg snel op je gemak. Ben jij wel eens in Tokyo geweest of wil je er nog graag heen? Laat een reactie achter, vinden wij altijd leuk om te lezen! Wij hopen in ieder geval dat je iets aan onze Tokyo tips zal hebben!

 

Share article:

Leave a Reply