TRAVEL: Singapore tips

Binnenkort op reis naar Singapore? In Singapore is zoveel te doen en te zien, dat wij een aantal tips voor jullie op een rij hebben gezet.

Share article:

Zoals veel van jullie wellicht wel weten, ben ik (Denise) pas getrouwd en op huwelijksreis geweest naar Singapore en Indonesië. Na jullie via Instagram een voorproefje te hebben gegeven, komen dan hier op Getvices.com eindelijk onze tips voor zowel Singapore als Indonesië. In dit artikel eerst onze tips voor Singapore.

Toen wij naar Singapore vlogen hadden wij geen idee wat wij moesten verwachten van Singapore, behalve dat het ons erg leuk leek om Singapore als tussenstop te gebruiken richting Bali. Na het nodige over Singapore gelezen te hebben, besloten wij dat het leuk zou zijn om in ieder geval 2 dagen in Singapore te blijven.

Als je door Singapore loopt, zie je gelijk dat het welvaartsniveau hier hoog ligt. Alles ziet er keurig en gloednieuw uit. Ook zijn de regels in Singapore met betrekking tot veiligheid en het schoonhouden van de stad erg streng. Dit zorgt voor een veilig en fijn gevoel als je door Singapore heen loopt. In principe hebben wij vrijwel alles lopend gedaan en namen we ‘s avonds na het eten een taxi terug naar het hotel.

 

singapore-tips

Singapore tips
 

Marina Bay Sands

Misschien wel de bekendste ‘hotspot’ in Singapore is het Marina Bay Sands. Dit is een hotel dat bestaat uit 3 wolkenkrabbers met daarin maar liefst 2561 kamers, een museum, 7 restaurants, een schaatsbaan en een enorm winkelcentrum. Bovenop deze 3 gebouwen is een soort boot gebouwd, waarop zich een park bevindt en het grootste rooftop infinity pool van de wereld. Met name dit zwembad met fenomenaal uitzicht over Singapore was voor ons reden om 2 nachtjes in dit hotel te overnachten. En het was het zeker waard!
 
Singapore tips
 
Als je goed wilt shoppen, moet je echt even door het winkelcentrum van Marina Bay Sands lopen. Je ziet er alle dure merken die je je maar kan bedenken, maar ook ketens zoals Zara en H&M zijn in het winkelcentrum te vinden. Na het ronddwalen door het winkelcentrum, kan je bij de vele restaurants die zich daarin bevinden lekker wat lunchen. Een aanrader is het Dim Sum restaurant. Erg grappig is dat je een nummer moet vragen bij een balie aan de ingang van het restaurant. Boven de balie hangt een scherm waarop je de aankondiging van de nummers ziet als dat nummer aan de beurt is. Als jouw nummer verschijnt, moet je ook al het door jou ingevulde formulier inleveren waarop je het eten en drinken dat je wilt bestellen hebt aangekruist. Op deze manier hoef je niet lang te wachten op je eten!
 
Singapore tips


Marina Bay

Natuurlijk moet je het Marina Bay Sands hotel bekijken als je in Singapore bent. Overdag is dit erg leuk, want dan kan je tegelijkertijd Merlion bekijken. Merlion is een standbeeld aan hetzelfde ‘meer’ waar het Marina Bay Sands hotel staat en is een combinatie van een zeemeermin (‘mermaid’) en een leeuw (‘lion’). Bijzonder om te zien hoeveel toeristen daarnaar toe gaan. Eigenlijk zie je de bekendste plekken van Singapore in Marina Bay. Erg leuk is om de hele baai een rondje te lopen zodat je alle mooie gebouwen en bezienswaardigheden kunt zien.

singapore-tips-1
 
Achter Marina Bay Sands ligt het Gardens by the Bay park. Als je door Marina Bay loopt, kan je dit park gewoon niet missen. Je ziet een soort futuristische metalen bomen die hoog in de lucht met elkaar verbonden zijn door een loopbrug. Vooral ‘s avonds is het de moeite waard om door Gardens by the Bay te lopen vanwege de lichtshows die dan plaatsvinden.

Met Marina Bay Sands in je rug, ligt aan de overkant van de baai een openlucht hawker center. Bij dit openlucht hawker center worden ‘s avonds allerlei kraampjes neergezet waar je alle specialiteiten uit Azië kunt eten. Er is een aantal tafeltjes, dus zorg dat je op tijd bent. En anders haal je al lopend een paar lekkere hapjes.
 

Clarke Quay

Een erg leuke wijk waar je vrijwel alleen maar leuke restaurants kunt vinden, is Clarke Quay. De meeste restaurants liggen aan de rivier, dus zorg dat je een goed plekje bemachtigd met uitzicht over de rivier. Terwijl je lekker aan het eten bent, kan je alle rondvaartboten langs zien varen en genieten van de mooie verlichting in Clark Quay. Wij hebben onze eerste avond in Singapore tapas gegeten bij Octapas.
 
Singapore tips
 

Crossroads cafe

Na lange stukken gewandeld te hebben door Singapore, wilden wij natuurlijk lekker wat lunchen. Aangezien niet alles goed te bewandelen is in Singapore, hebben wij een taxi genomen naar het Marriott hotel. In het Mariott hotel zit namelijk buiten het Crossroads café, waar je lekker kan lunchen. Je kan kiezen voor a la carte of buffet.
 

Eten in Singapore

Verder raden wij jou aan om gewoon stukken te lopen door Singapore, met name bij de baai van Marina Bay. Vrijwel overal zijn leuke en goede restaurants te vinden en je hoeft je geen zorgen te maken over hygiëne, aangezien in Singapore strenge hygiëne-eisen gelden. Geniet van het mooie Singapore door veel te lopen en af en toe een taxi te nemen. Op die manier kom je allerlei bezienswaardigheden tegen en uiteraard ook restaurants en eettentjes.

Het is wel duidelijk dat Singapore een geweldige stad is. Er is zoveel te doen en te zien, dat twee dagen eigenlijk niet genoeg zijn. Toch vonden wij twee dagen wel erg fijn, aangezien wij in die dagen alle highlights van Singapore wel hebben gezien. Ben jij wel eens in Singapore geweest? Of zou je nog graag naar Singapore willen?

Share article:

Leave a Reply