Bruiloft outfit: wat draag je als gast?

Ben jij deze zomer uitgenodigd voor een bruiloft? Lees dan dit artikel voor inspiratie en om te weten wat je wel en niet kan dragen.

Share article:

Zoals sommige van jullie misschien wel op Instagram hebben zien langskomen, ga ik (Denise) binnenkort trouwen! Op de meest romantische wijze en locatie ben ik ten huwelijk gevraagd, namelijk op een verlaten strandje van het prachtige eiland Palawan. Aangezien wij altijd al de wens hadden om met mooi weer te trouwen, hebben we er voor gekozen om deze zomer te trouwen. Op dit moment zitten we dan ook volop in de huwelijksvoorbereidingen. En oh wat is dat leuk! In het begin ging het vooral om brainstormen en heel Pinterest afstruinen op zoek naar inspiratie. Want ja, je hebt altijd al nagedacht over dát je wil gaan trouwen, maar hoe? Inmiddels hebben wij vrijwel alles al geregeld, wat betekent dat we nu heerlijk aan het uitkijken zijn naar de dag zelf. Natuurlijk komen er in de tussentijd nog erg veel leuke dingen aan, zoals het testen van bruidshaar en make-up, het ophalen van de trouwringen en last but not least natuurlijk de laatste pas van de trouwjurk!

Uiteraard zijn niet alleen wij druk bezig met de voorbereidingen voor de bruiloft, maar ook onze gasten. Van veel vrienden en familie hebben wij al vrij snel te horen gekregen dat zij al een outfit hadden uitgezocht of gekocht. Hoe leuk is dat, om te zien en te horen dat jouw gasten er ook al zo mee bezig zijn! Voor onze gasten is het bepalen van de bruiloft outfit voor de trouwdag waarschijnlijk ook niet heel moeilijk, aangezien wij er bewust voor hebben gekozen om als dresscode ‘feestelijk’ te kiezen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen komt in de bruiloft outfit waar hij of zij zich de hele dag prettig in voelt. En ‘feestelijk’ geeft naar ons idee wel aan dat mensen net iets meer hun best moeten doen dan de dagelijkse spijkerbroek met sneakers 😉

Nu bij ons de gedachten vol zijn van de aankomende bruiloft, dachten wij dat het wel leuk zou zijn om hier wat meer artikelen aan te wijden. Als jullie vragen hebben of bepaalde artikelen of adviezen zouden willen zien, laat het even weten in de comments! Vinden wij altijd leuk om te horen.

In dit artikel hebben wij een aantal jurken uitgezocht die geschikt zijn voor een bruiloft outfit. Het kan namelijk nog best wel een uitdaging zijn om een geschikte én mooie jurk te vinden voor een bruiloft. Want wat mag je wel/niet aan naar een bruiloft? Dit verschilt natuurlijk per bruiloft, maar in ieder geval is de belangrijkste regel: vermijd wit, crème of een andere tint die op wit lijkt. Dit is natuurlijk niet zo als het bruidspaar er voor heeft gekozen om als dresscode iets met de kleur wit te doen!

Een andere – zeer belangrijke – regel is nog steeds altijd “don’t steal the bride’s thunder”, oftewel voorkom dat jij meer opvalt dan de bruid.

Nu jullie in ieder geval de meest belangrijke bruiloft outfit dont’s weten, is het tijd om op zoek te gaan naar de perfecte jurk voor de bruiloft. Klik op de links boven de jurken om naar de desbetreffende webshop te gaan.

ASOS Ruffle Strappy Soft Maxi Dress
asos strappy dress. dresscode bruiloft

TFNC embellished shoulder dress

TFNC Wedding embellished shoulder dress. bruiloft outfit

Asos Lace Colum Dress

asos lace dress

TFNC Wedding Drape One Shoulder Maxi Dress

tfnc wedding dress 1

ASOS Premium Pretty Floral Dress

asos yellow floral dress

Asos Shoulder Floral Pencil Dress

asos shoulder floral pencil dress

ASOS Wedding Floral Bandeau Dress

asos wedding floral printed rouched bandeau dress

Asos Tall Pleated Maxi Dress with Cut Out Side

asos tall pleated maxi dress

Hebben jullie deze zomer nog bruiloften? En weten jullie al wat de bruiloft outfit gaat worden?

Share article:

Leave a Reply