Sporten met Make-up?

Tegenwoordig is iedereen wel bezig met gezond eten en sporten. Dit is een goede ontwikkeling, maar veel vrouwen lopen tegen deze vraag op: sporten met of zonder make-up? Is regelmatig sporten te combineren met make-up?

Share article:

Sporten met make-up

Als je over de discipline beschikt om thuis te sporten, dan hoef je niet eens na te denken over de vraag of je wel/niet make-up draagt tijdens het sporten. Je bent namelijk thuis, zodat je je make-up eraf kan halen of niet eens make-up hoeft op te doen. Tenzij je natuurlijk make-up op wilt voor je huisgenoot/familie/vriend 😉
De meeste mensen sporten echter niet thuis, maar gaan naar de sportschool of hardlopen buiten. In dat geval moet je je als vrouw zijnde afvragen of je make-up wil dragen. Als je je er comfortabel bij voelt, is het het beste voor je huid om zonder make-up te gaan sporten.

Maar wat nou als je je er niet goed bij voelt om zonder make-up naar de sportschool te gaan? Of als je vanuit je werk rechtstreeks doorgaat naar de sportschool? Meestal heb je dan al make-up op. In het geval je van je werk vandaan komt kan je er natuurlijk voor kiezen om – voordat je gaat sporten – je make-up eraf te halen. Zorg er dan voor dat je de daarvoor benodigde spulletjes bij je hebt.

 

Tips over sporten met make-up

Veel vrouwen kiezen er toch voor om (iets van) make-up te dragen als zij sporten, of dit nou in de sportschool is of niet. Dit is natuurlijk te begrijpen als je je daarbij meer op je gemak voelt. Als je dan toch iets van make-up wil dragen, dan kan hebben wij wat tips voor je.

  1. Maak gebruik van olievrije producten;
  2. Gebruik een lipgloss of een lippenbalsem met een kleurtje; zo creëer je toch een frisse naturel look!
  3. Het is niet nodig om blusher te gebruiken, want je krijgt door het sporten al vanzelf een kleurtje op je wangen;
  4. Mascara, eyeliner, oogschaduw en oogpotlood kan je beter niet aanbrengen; het zal uitlopen of in je oog komen door zweet;
  5. Breng voor een kleurtje op je gezicht een dagcrème aan met een kleurtje erin.

Uiteraard is het het beste voor je huid om je make-up eraf te halen of gewoon geen make-up op te doen als je gaat sporten. Je porieën openen zich namelijk als je zweet, en je wilt niet je huid beletten om te ‘ademen’ door het dragen van (zware) make-up. Het niet dragen van make-up tijdens het sporten/zweten is dan ook het beste als je je huid nog wilt laten ademen. En onthoud, zowel mannen als vrouwen vinden je het mooiste au naturel.
 
Draag jij (wel eens) make-up tijdens het sporten? Zo ja, wat is daar de reden van?

Share article:

Leave a Reply