Previous story
Sporten met Make-up?

How To: nagels lakken

Nagels lakken kan vrijwel iedereen wel, maar hoe zorg je ervoor dat je nagellak ook echt goed en lang blijft zitten? Volg deze 4 stappen.

Share article:

Een How To over het lakken van nagels? Nagels lakken kan bijna iedereen wel, maar hoe zorg je ervoor dat je nagellak ook echt goed en lang blijft zitten? Als je deze 4 stappen volgt, zal je nagellak minimaal een week goed en mooi blijven zitten!

1. Bereid je nagels voor

Voordat je begint met je nagels te lakken, moet je eerst je nagels ‘voorbereiden’. Als je nagels te lang zijn, knip ze dan bij. Als je nagels wat korter zijn, dan blijft je nagellak trouwens ook beter zitten. Je stoot dan namelijk niet met je nagels overal tegenaan, zoals tijdens het typen. Nadat je je nagels hebt geknipt, zorg ervoor dat je ze goed in vorm vijlt. Vijl altijd in een richting, want anders krijg je haakjes aan je nagels. Dat kan leiden tot het breken en/of splijten van je nagels.

Sommige nagelsalons knippen je nagelriemen, omdat zij vinden dat dit er mooier uit ziet. Wij adviseren om dit niet te doen! Je nagelriemen zitten er niet voor niets, zij zorgen voor een soort beschermrand op je nagels. Dus knip niet je nagelriemen, maar gebruik gewoon wat nagelriemolie om je nagelriemen soepel te houden. Indien nodig, duw je je nagelriemen (voorzichtig) iets terug met een bokkenpootje.

2. Breng een basecoat aan

Nu zijn je nagels klaar voor de eerste nagellak: een basis coat (ook wel basecoat genoemd). Een basecoat zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten en zich beter aan je nagels hecht. En – misschien nog wel belangrijker – het voorkomt dat je nagels verkleuren door een donkere nagellak.

De basecoat die wij aanraden is de Start-to-Finish formule van OPI. Dit is een basecoat, top coat en natuurlijke nagelverharder. Voordat je een basecoat aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je nagels schoon zijn en vrij van vuiligheid of oude nagellak. Als er bijvoorbeeld nog oude nagellakresten op je nagels zitten, zal dit ervoor zorgen dat de nieuw aangebrachte nagellak eerder los zal laten. Een nieuw aangebrachte nagellak zal zich namelijk niet goed aan je nagels kunnen hechten door de nagellakresten en/of de vuiligheid. Denk er dan ook altijd aan om je nagels goed schoon te maken voordat je een nieuwe nagellak aanbrengt!

Laat de aangebrachte basecoat voor een paar minuten drogen.

3. Nagels lakken

Misschien wel een van de belangrijkste tips bij het nagels lakken, is dat je moet kiezen voor een goede kwaliteit nagellak. Een nagellak van goede kwaliteit is soms iets duurder, maar uiteindelijk zal het op de lange termijn goedkoper zijn. Een goede nagellak blijft namelijk langer zitten, zodat je je nagellak minder vaak opnieuw zal moeten aanbrengen. De nagellakmerken waar wij fan van zijn, zijn OPI, Koh en Essie. OPI is onze favoriet, omdat de nagellak van OPI voor minimaal een week goed en mooi blijft zitten. Zelfs op onze teennagels blijft het bijna twee weken lang zitten! En natuurlijk heeft OPI een heel groot assortiment aan leuke nagellak kleurtjes.

Begin met het aanbrengen van de eerste laag nagellak. Zorg ervoor dat er niet te veel nagellak aan je nagellakkwastje zit. Nu ga je al je nagels lakken. Breng op elke nagel een dunne laag nagellak aan. Nadat je de nagels van beide handen hebt gelakt, begin je weer met het lakken van de nagel die je als eerste hebt gelakt. Zo ga je al je nagels weer lakken, totdat alle nagels een tweede laag nagellak hebben. Laat nu de nagellak goed drogen.

 

 

4. Breng een topcoat aan

Als je nagels droog zijn, dan kan je een topcoat aanbrengen om ervoor te zorgen dat je nagellak langer blijft zitten. Een topcoat zorgt er ook voor dat je nagellak wordt voorzien van een mooie glans. Wij hebben overigens zelf ervaren dat het vaak zelfs nog beter is om de topcoat een dag later aan te brengen. Dan weet je zeker dat je nagellak goed is gedroogd en zal de topcoat zich beter aan je nagellak kunnen hechten.

Als je per ongeluk wat nagellak op je vingers hebt gelakt in plaats van op je nagels, verwijder dit met een wattenstaafje dat je in wat nagellakremover hebt gedaan. Zo kan je mooi strak langs de randen de overtollige nagellak weghalen.

 

nagels lakken

 

Na dit advies kan jij perfect je nagels lakken en zal je nagellak hopelijk lang(er) blijven zitten!

 

Hier een paar leuke nagellakjes van OPI:

Would you like to read this article in English? Click here!

Share article:

Leave a Reply